Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Gyufakockás Józsi

Husz József (50) a Facebook sztárja lett.

 

 


(Talán közületek is sokan megosztották a fotóját, vagy felkerestétek egy kockáért…Budapesten, Deák téren, a padoknál a templommal szembeni kis terecskén találkozhattok Vele.)

Igaz, ő maga erről vajmi keveset tud, hiszen nemcsak hogy nem tagja a közösségi oldalnak, de még számítógépe sincs, ugyanis Józsi bácsi hajléktalan.

A férfi a Deák Ferenc téren árulja saját készítésű gyufadobozait, itt figyelt fel rá egy facebookozó, aki lefényképezte és feltette a közösségi oldalra. A dobozokat áruló Józsi bácsi fotóját azóta több százan osztották meg és küldték körbe, de ő csak annyit vesz észre az egészből, hogy egyre többen vásárolnak tőle.
József nem koldul, ő a dobozkákért kér pénzt.

– Egy fiatalember keresett meg pár nappal ezelőtt, és amióta vele beszéltem, sokkal többen keresnek meg – idézte fel Józsi bácsi. – Nagyon sok adományt kaptam, gyufát, teát, almát. A nevemen szólítanak, tudják, hol keressenek.

Józsi bácsi egy betegség miatt nem tud munkát vállalni, ám semmiképpen nem akar másoktól kéregetni. Ezért döntött a gyufaszálakból készült egyedi dobozok árusítása mellett.

– Nem akarom, hogy a semmiért adjanak nekem pénzt. Van családom, akikért harcolok, két gyerekem. És remélem, hogy egyszer megint minden úgy lesz, mint rég – bizakodott József.

Gyufakocka facebook oldala

Szerző: Gini Papp

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!