Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

41 millió forint a becsületes hajléktalannak

A hajléktalan amerikai férfi azért kaphat 175 ezer dollárt, mert visszajuttatott egy jegygyűrűt a jogos tulajdonosának.
Ám Billy Ray Harris kényelmetlennek érzi, hogy ennyit foglalkoznak vele és aggódik a világért.

Sarah Darling tévedésből ejtette bele a gyémántjegygyűrűjét Billy Ray Harris dobozába Kansas City-ben. A hajléktalan férfi azonban nem ment el az első zálogházba és nem váltotta aprópénzre a szerencséjét, hanem gondosan megőrizte azt, amíg a nő néhány nappal később ismét meg nem jelent nála.

 

 

0

00

– Napokig kerestem a férfit azon a helyen, ahol az aprót adtam neki, míg végül rátaláltam. Megkérdeztem, nem talált-e valamit, amit nem neki szántam. A legnagyobb meglepetésemre előhúzta a gyűrűt. Elárulta, hogy már várta, hogy visszajöjjek érte – mesélte Sarah Darling, aki örült a becsületes kéregetőnek, és úgy gondolta, segít neki. Egy internetes adományozóakciót indított, amely során közel 175 ezer dollárt, azaz majdnem 41 millió forintot gyűjtöttek össze a hajléktalannak.

Harris hálás ugyan az adományokért, amelyek a világ minden tájáról érkeznek, de kényelmetlennek érzi azt a figyelmet, amely szerinte alaptalanul irányul rá. Úgy érzi, igazából semmit sem kellene kapnia, hiszen a gyűrű nem az övé volt, nem tarthatta meg és nem csinálhatott belőle pénz. Kifejezte aggodalmát is a világ iránt, mivel szerinte nem akkora dicsőség visszaadni valakinek azt, amit elveszített.

Egy évvel később írom ezeket a sorokat, kíváncsi voltam Billy sorsának alakulására.

Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!