Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A világ legbarátságosabb étterme

A világ legbarátságosabb éttermeként emlegetik a helyet. Nem véletlenül. A 27 éves amerikai Tim Harris a világ első Down-szindrómás étterem-tulajdonosa. A fiú saját maga működteti a vendéglátóhelyet és a felszolgálásban is részt vesz, valamint minden egyes vendéget megölel.

 

 

„Bizonyos értelemben az ölelés fontosabb, mint az étel. Úgy értem: az étel csak étel” – nyilatkozta egy tévériportban Tim.

tim harris
 
Harris 14 éves kora óta arról ábrándozott, hogy saját étterme lesz, és évekig a vendéglátásban dolgozott, mielőtt a családja segítségével megnyitotta a Tim’s Place-t. „Nem engedtem, hogy a fogyatékosságom összetörje az álmaimat. A fogyatékossággal élők bármit megvalósíthatnak, amit a fejükbe vesznek. Különlegesek vagyunk. Ajándékok a világnak” – fogalmazott a fiú.
 
 
Az éttermet a vendégek a világ legbarátságosabb éttermeként emlegetik, és rengetegen járnak hozzájuk rendszeresen azért, mert a finom ételek mellé különleges odafigyelést és ölelést kapnak.
A falon egy számlálót is elhelyeztek, mely a kiosztott ölelések számát jelzi: Tim tavaly közel 32 000 ölelést osztott ki.
 
(Gini Papp)

További bejegyzések a témában:
Down szindrómás csodagyerek
Fogyatékkal él, valóban?
Downos a kukába?
Alberto nagy napja

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!