Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Anyjuk méhében mentette meg iker testvérét

Az orvosok már tényként kezelték, hogy el fog vetélni a 20. hétben járó kismama, de akkor csoda történt!

ikrek
Rossz hírek derültek ki az ultrahang-vizsgálat során, ugyanis az orvos azt mondta az angol várandós asszonynak, hogy az egyik kislánya, Kiki, szívproblémával küzd, ráadásul a méhlepényből folyadék szivárog, ez pedig azt jelenti, hogy biztosan el fog vetélni.

 

 

A 20. hétben járó kismama és családja felkészült a legrosszabbra, ám a magzatok nem adták ilyen könnyen magukat. A következő vizsgálaton kiderült, hogy az egészséges Nico úgy helyezkedett, hogy elzárja a szivárgás útját, és ezzel megvédte a húgát és saját magát is.
A döbbent orvosok ezután végigkövették a babák fejlődését egészen a szülésig. Nico végig ott maradt a helyén, és ezzel napról napra növelte az esélyét annak, hogy a testvérével együtt a világra jöjjön.
A szülésre végül a 30. hétben került sor, császármetszéssel. Először Nico született meg, majd öt perccel később Kiki. Mind a ketten másfél kilogrammot nyomtak. Az orvosok szerint ez a szép súly annak köszönhető, hogy Nico még 10 hétig benntartotta a húgát és saját magát az anyaméhben.

A szülés után Nico hat hétig, Kiki három hónapig kapott speciális kezelést. Ma már mind a ketten három és fél éves, egészséges gyerekek, ugyanis kiderült, hogy Kiki sem küzd szív problémával. Az ikrek születése óta a család egy terhességi kutatásokkal foglalkozó jótékonysági szervezetet támogat. A kislányok édesanyja a világ legszerencsésebb anyjának érzi magát, és hisz benne, hogy Nico a húga őrangyala.

(Gini Papp)

(Forrás: ujasz.hu; kép: illusztráció)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!