Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Az álmát adta egy életért

Cameron Lyle a New Hampshire Egyetem egyik sztáratlétája, mégis feladta sport karrierjét, hogy egy ismeretlen ember életét megmentse.

 

 

Cameron, kiváló sportoló, súlylökésben, kalapács- és diszkoszvetésben komoly tehetség, az egyetemi csapat büszkesége. Mikor bekerült az egyetemre, jelentkezett csontvelő-donornak. Úgy gondolta, nem nagy áldozat, talán egy a százmillióhoz az esélye, hogy a családján kívül bárkinek is tudna segíteni.

Mégis nemrégiben csörgött a telefon, és a donorközpont jelentkezett be. Egy ismeretlen a vérrák egyik formájában,  akut limfoblasztos leukémiában szenvedett.
100 százalékos egyezést hozott ki a gép a 28 éves betegével, akinek 6 hónap van hátra az életéből. Cameron csontveleje alkalmas arra,  hogy megmentse az ismeretlen életét. A segítségét kérték.

Cameron súlyos választás elé került, sportkarrierje, vagy egy idegen élete.
A beavatkozás után hetekig nem emelhet súlyt, ami egy sportoló esetében legalább egy éves kihagyást, de az ő korában akár a karrierje végét jelentheti.
Cameron mégsem habozott, igent mondott.

Edzője nyilatkozta később:
“Emlékszem, bejött az irodámba, becsukta az ajtót, és azt mondta: Edző, beszélnünk kell.  Csontvelő donor vagyok.
Én azt válaszoltam neki: Lássuk, dobsz 12-szer az állami döntőben, vagy megmented egy ember életet? Tedd meg.  Adományozz. A sport nem nagyobb, mint az élet. A sport az élet része.”

Végrehajtották a beavatkozást, levették tőle a csontvelőt. Az Amerikában érvényes szabályozás szerint egy év után megismerhetik egymás adatait. Cameron reménykedik benne, hogy a kezelés sikeres lesz, és hamarosan megismerheti azt, akin segített.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Piroska Farkas says:

    Elismerésem!! Sok sikert az életbe!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!