Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Az éneklő szülész

Az emberi tényező, a szeretetteljes hozzáállás az egészségügy minden területén létkérdés (volna). A szülészet pedig különösen hangsúlyos terület, a jövevény egész életét meghatározó dolgok történnek a szülőszobán. Ezért preferálom az embertelen hazai kórházi protokollal szemben a bábás otthonszülést.
A saját szülésembe nem volt beleszólásom, hiába írattam alá a Szülési Terv-emet, és ígért mindenki fűt-fát. Ott és akkor (újra) elvesztettem a hitemet az orvosokban.
DE ma olyat láttam, ami a mérleg fokán billent egy lehelletnyit.
Erről mesélek most.

 

 

Minden újszülöttjét dallal köszönti egy amerikai orvos – olvasom döbbenten…
Öröm látni, ahogyan az apróságok megnyugszanak az idős szülész kezében – neee már, ilyen nincs és már falom a történetet.
Ezt figyeld…:

“Amikor a kezembe fogom az újszülötteket, úgy érzem, a jövő egyik fontos emberét tartom a karjaimban” – mondja Carey D. Andrew-Jaja amerikai szülészorvos. “Az énekléssel adom meg a tiszteletet nekik.” Andrew már több ezer újszülöttet segített a világra, és szinte mindegyikük születésekor énekelt nekik. A kisbabák a hang hatására többnyire megnyugszanak, és ellazulnak a karjaiban.

A videóból kiderül, hogy Andrew még rezidensként kezdett énekelni a kicsiknek. Egy kollégája nagyon szeretett dalolni munka közben, ezért néha együtt is énekeltek.

Amikor a kolléga nyugdíjba vonult, megkérdezte: “Mondd, énekelsz a kisbabáknak is?” Azóta Andrew dallal köszönti a kicsiket.

Az orvos azt mondja, segített a világra olyan babát is, akinek már az édesapja is az ő kezei között született. Mégis minden alkalommal, amikor új jövevény érkezik, úgy érzi, újabb ünnepnap van. “Végtelen boldogságot érzek” – meséli meghatottan, szavakat keresgélve.

Valami elkezdődött.
Hiszek ebben.
Ugye Te is?

(Gini Papp)

(Forrás: upmc.com)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ferencné Kozma says:

    Szerintem az éneklés , nyugtat, jó érzés! További jó éneklést !


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!