Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Valóság szűrő

Az Instagramon sem süt mindig a nap.
Az InstaWeather alkalmazással általában csilli-villi nyaralós képeket készítenek az emberek, egy hajléktalanokkal foglalkozó chilei alapítvány azonban teljesen másra használja az appot.
Az InstaWeather alkalmazás lényege, hogy az Instagrammal készült fotókra automatikusan és elég mutatósan ráapplikálja az éppen aktuális időjárás és a tartózkodási hely adatait. Így tehát már nem csak azt tudathatjuk szabadságunk alatt a levegőtlen irodában tespedő kollégákkal, hogy épp az Adrián lógatjuk a lábunkat, de még az is arcukba lesz nyomva, hogy mindezt szélcsendben, kellemes 30 fok mellett tesszük. Ennél mélyebben általában nem is használták ki az appban rejlő lehetőségeket.

Eddig. Most ugyanis egy chilei hajléktalanokkal foglalkozó alapítvány az InstaWeatherre építette fel új figyelemfelhívó kampányát. Úgy gondolták, hogy ha ezekkel a fotókkal meg lehet mutatni, hogy egy jó helyen mennyire jól érzi magát valaki, aki arra is alkalmasak, hogy kifejezzék az ellenkezőjét. A „Reality has no filters” cím arra utal, hogy a valóságot semmilyen színes Instagram szűrő nem képes megszépíteni. A -2 fokban az utcán alvó hajléktalanok instaweatherös képei egyébként valóban hatásosak, és talán jobban ráirányítja azok figyelmét is a fedél nélkül élők problémájára, akik eddig csak a tökéletes nyaralós képek elkészítésével voltak elfoglalva.

 

 

A többi képet a Gente de la Calle alapítvány Instagramján nézhetitek meg.

(Gini Papp)

Forrás: SocialTimes.Hu

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!