Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Mormotákkal suttogó

Szinte hihetetlen, ugyanakkor szívmelengető kötelék alakult ki egy 8 éves osztrák kisfiú, és az Alpok mormotái között.
Képriportunkban megmutatjuk ezt a nem éppen hétköznapi kapcsolatot.

 

 


Alapvetően visszahúzódó, az embertől nagyon tartó állatok a mormoták. Olyannyira, hogy amikor megérzik az ember közelségét azonnal riasztják társaikat a veszélyre, és szempillantás alatt kereket oldanak. De amikor ezek a mormoták meglátják a nyolc éves Matteo Walch-t a helyzet épp az ellenkezője: mellészegődnek és gyakorlatilag lerohanják szeretetükkel.


Matteo figyelemre méltó kapcsolatot alakított ki ezekkel a teremtményekkel, ami négy éve kezdődött, amikor először túrázott természetszerető családjával az Alpokban. Azóta minden évben visszatérnek Groslockerbe, ahol a különleges kötelék létrejött az ottani mormota klánnal.

 


Az innsbrucki iskolás kisfiú édesanyja, Michaela elmondta, hogy Matteo rendkívül szereti ezeket a szőrmók állatokat, amik – a képek tanúsága szerint is – egyáltalán nem félnek tőle, valószínűleg azért, mert érzik az őszinte rajongást a fiú részéről.


“Órákat tudok tölteni azzal, hogy állatokat nézegetek – ez számomra a természet és köztem a legjobb kapcsolat.” – meséli Matteo.
“A legjobb az, amikor játszhatok is velük, és ebben a mormoták is benne vannak általában, főleg egy kis jutalomért cserébe.”


A megkapó képeket Matteo édesanyja készítette, aki azt is elárulta, hogy a kisfiú jelenléte annyira megnyugtatja és leköti a mormoták figyelmét, hogy ő közben zavartalanul kattogtathatja a fényképezőgépet, észre sem veszik őt az állatok.

 


“El szerettem volna kapni a pillanatot pontosan úgy, ahogy én látom őket: dokumentálni azt természetes harmóniát, amivel a fiam és a mormoták egymásra figyelnek. Azt hiszem ez sikerült. A legfontosabb számomra, hogy itt a mormoták szemében a nyílt kíváncsiság tükröződik, és nem az ember keltette félelem. Így érdemes megmutatni a természetet, mert ez a valós arca” – meséli az édesanya a fotók kapcsán.

 


Kétségtelen, hogy lenyűgöző látni egy fiatal, városi kisfiút, aki ilyen természetesen és nyílt szeretettel viselkedik az állatok között. Ami pedig még jobb, hogy a mormoták is vevők erre!

(Szerző: Fodor Márta – Pozitív Nap
Képeket készítette: Michaela Walch)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!