Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Okos óra gyerekeknek

Mi, parás szülők, nagyon szeretnénk tudni, hogy távollétünkben is minden a legnagyobb rendben van-e a csemeténkkel.
Ezért általában lázasan jár az agyunk, hogyan érjük el a kívánt biztonságot. Mivel idén iskolába indult a lányom, felmerült bennem a gondolat, hogy csúsztatok a táskájába egy telefont. Több okból.
Egyrészt, hogy ha ennek a picinek, aki hetekkel ezelőtt még csak óvodás volt hiányzom, szünetben rám tudjon csörögni két mondat erejéig akár.
Másrészt a saját megnyugvásomra.
De amit a kolosszális problémámra kitaláltak, felülmúlta minden képzeletemet.

 

 

“Az okosóra őrület a gyerekeket is elérte, de nem kell megijedni, a FiLIP nevű kütyü egy nagyon hasznos eszköz, és nem fognak rajta a négyévesek facebookozni. Ugyan inkább játéknak néz ki, segíthet megtalálni az elkóborolt lurkókat.

Régen minden cég szuper számológépes órákat akart gyártani, ma pedig igazi okosóra-verseny van a piacon. Egymás jönnek ki az újabb és újabb csodák, de kifejezetten gyerekeknek szánt okosóráról egészen addig nem hallottunk, míg a Filip Technologies be nem mutatta színes apróságait.

Persze minek is egy gyereknek okosóra, merül fel a kérdés jogosan a legtöbbekben, de erre is megvan a megfelelő indok. A cég alapítója, Sten Kirkbak egyszer harminc percen át kereste 3 éves kisfiát Filipet, mert a srác világot akart látni. Soha többé nem akart ennyit idegeskedni, ezért kitalálta, hogy olyan órát fog készíteni gyerekeknek, amin mindössze 2 gomb használatával könnyen fogadhatnak és indíthatnak hívást, megnézhetik rajta az időt, és a GPS azt is megmutatja, merre járnak. Összeszedett egy fejlesztőkből, mérnökökből és dizájnerekből álló csapatot, és megalkották a FiLIP névre keresztelt okosórát, ami pont az utóbbiakat tudja üzembiztosan. Ezek mellett pedig tökéletesen a gyerekekre tervezték, ezért színes és a külseje víz- és ütésálló, valamint a kosz is egyszerűen eltávolítható róla.

A szülőknek csak le kell tölteniük a FiLIP-hez kapcsolódó appot Androidra vagy iOS-re, létre kell hozniuk benne egy felhasználói fiókot, ezután pedig egyetlen érintéssel tarthatják a kapcsolatot a kicsikkel, láthatják, hol kószálnak, felhívhatják őket és üzenhetnek is nekik. A kütyü sokkal hasznosabb, mintha teljesen feleslegesen egy okostelefont adna az ember a gyerek kezébe, ugyanerre a célra. Ez az okosóra nem zavaró, tényleg olyan mint a játék, és azokat a funkciókat, melyekre képes, a srácok könnyen megtanulhatják. A FiLIP Amerikában az ünnepek előtt lesz kapható, nagyjából 200 dollárért, az AT&T pedig már le is csapott rá szolgáltatóként. ”

/Forrás: SocialDaily/

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!