Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Megmentőit keresi

„Legalább négy ember segített életben maradni közvetlenül, önzetlenül. Szeretnék nekik köszönetet mondani, ha meglennének” – ezt írta internetes felhívásában Vezényi Gábor (37), aki október elsején a Nagy Lajos Király útja és Bácskai utca kereszteződésében karambolozott.

 

 

– Mentem haza a robogómmal, amikor a kereszteződésben oldalról elütött egy autó. Lerepültem a motorról és egy kukát ledöntve a járda szélénél álltam meg – emlékezett vissza a vétlen, 20 éve motorozó kétgyermekes apuka.

Amikor Gábor lenézett, szörnyű látvány tárult a szeme elé: lába szinte teljesen leszakadt, csak egy ér és egy kis bőrdarab tartotta. A kétségbeejtő helyzetben azonban nem maradt egyedül.

A helyszínen jól látszik, hogy Gábor robogóját oldalba találta egy autó.

– Arra emlékszem, hogy egy törött kezű fiatalember kezdett el irányítani két srácot, hogy kössék el a lábamat, nehogy elvérezzek. Majd egy néni is odajött, a fejem alá tette a sisakot és a kesztyűmet, odaadta a nadrágszíját és folyamatosan beszélt hozzám, hogy tartsa bennem a lelket – idézte fel Gábor.

Valószínűleg nekik köszönheti a férfi, hogy életben maradt, ezért meg sem várta, amíg felépül: súlyos sérülése ellenére már a kórházban elkezdte keresni őket. Felhívására már az első nap jelentkezett valaki. Így derült ki, hogy a begipszelt kezű férfi egy közeli étterem tulajdonosa. Gábor telefonon hívta fel, hogy megköszönje, amit tett.

Gábor még csak egy megmentőjével beszélt telefonon, de mind a négyüknek szeretné személyesen is megköszönni, hogy segítettek rajta

– Nagyon aggódott, ezért már várta, hogy jelentkezzek. Azt mondta, természetes, amit csináltak, de ha képes leszek rá, szeretnék elmenni, hogy legalább kezet rázzak vele és a többiekkel – tette hozzá Gábor. Az étteremtulajdonostól megtudta, hogy az egyik fiatalember a futárja volt, a másik két járókelőt még keresi.

Gábornak közben egy nehéz döntést is meg kellett hoznia: az orvosok hosszasan küzdöttek, hogy megmentsék a lábát, de rengeteg műtéttel és évek rehabilitációjával sem lett volna biztos, hogy valaha is járni fog. Ezért úgy döntött, vállalja az amputációt.

– Fél év múlva így újra járhatok, és nem kell lemondanom arról, hogy a gyerekekkel kiránduljak – indokolta döntését a férfi.

(Forrás: Blikk)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!