Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Az élet rövid, táncolj!

“Mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát.”
Engem például minimum 10 évvel szoktak fiatalabbnak gondolni a koromnál.
Miért? Hiszem, hogy a gondolkodásom teszi.
Nagyon tudatosan kerülöm, hogy negatív hírek, információk ömöljenek be rajtam. Ezért tehát pozitív, felemelő dolgokat olvasok, nézek, és ilyen típusú emberekkel vagyok hajlandó eszmecserét folytatni.

 

 

Hosszú ideig nem tudtam hogyan fékezzem meg az energiavámpírokat, vagy azokat akik beragadtak a problémáikba, vagy lehúzó témáikba.
Mára már gyönyörűen szerelem le ezeket az embereket. Nem ácsorgok velük az utcán órákon át, mint régebben, és hallgatom a nyomorult életképükből felém zúduló felesleges információkat. Amint érzem, hogy temetni készül valaki a témájával, a politikai fröcsögésével, vagy a rosszindulatú pletykálkodással, egy határozott jobb horoggal ütöm ki. Azonnal témát váltok, és ha ez nem tetszik, vagy nem érthető, még világosabban fogalmazok…
Kifejezetten boldog vagyok, amikor egy ilyen ember töröl a telefonjából, a facebook ismerősei közül, vagy nem köszön rám a büdös életbe többet.
Mert az élet rövid, ezért rohadtul nem mindegy kikkel veszed körül magad!
Hiszem, hogy azért maradtam a koromnál jóval fiatalabb, mert nem engedem szétkapni az energiáimat.
Baromira örülök amikor pozitív emberekkel találkozom, vagy amikor csak látom Őket.

Nana

Amikor ráleltem a 88 éves nagyi videójára, akiért unokája jött autóval, hogy elvigye magával, extra jó érzések öntöttek el.
Nana kilép az ajtaján, és meghallja az autóból üvöltő zenét, ami tipikusan az Ő fiatalságát idézi meg. Nem rest letenni a retiküljét a földre, és táncra perdülni.
Na, de nem csak úgy táncra perdül, hanem csajosan csinálja!
Bár látszik, hogy nem olyan egészségileg, mint akinek ez könnyen megy, pont nem azzal foglalkozik, hogy sajnálja magát.
Az autóhoz táncolva épp beszállni készül, amikor meghallja a következő számot amit imád, és már indul is neki a következő denszingnek.
Igen, Ő az igazi Dancing Queen! 😀

Az unokájának nagyon tetszett amit Nana leművelt, ezért rendszeresítette, hogy hetente egyszer érte megy, elviszi reggelizni, vagy ebédelni, de érkezésekor az Ipad-jéről bömbölteti a “nagy öregek” zenéit. Nana mindig elkezd táncolni, és imádja a “filmforgatást” is.
És ezért nem öregszik meg SOHA…

És ne feledd, ha nincs kedved táncolni, csak fogadd meg amit Zorba mondana:
“Táncolj, a zene majd megérkezik valahonnan!”
Ő már csak tudta…
Szeresd az életet, és ne félj a haláltól!

(Gini Papp)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Judit Vékey says:

    Nagyon igaza van a nagyinak!! A baj az, hogy az embernek meg kell öregedni ahhoz, hogy rájöjjön ezekre a dolgokra!! Tudom(( én is igy jártam))) Ma már én is elkerülöm az energiavámpirokat, mert sokszor fizikailag éreztem, hogy elszivják az erőmet az állandó negatív jajveszékelésükkel!! Talán táncolni is megpróbálok))) már régen érzem a hiányát, de megöregedtem és nem akarok bohócnak látszani)) Na majd itthon, egyedűl, csak a jókedv miatt))

  2. hellomoncsi says:

    Ezt most nagyon köszi 🙂 Mindig elfelejtem, mennyire szeretek táncolni, csak mert nehezebben megy. Ma jelentem: tök jót táncoltam 😀


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!