Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Döbbenetes felajánlás, avagy ébredezünk végre!

Leesett az állam, és garantálom, hogy a Tied is le fog!
Amióta útjára indítottuk a Suspended Coffee Magyarország, vagy (Adj egyet ajándékba) +1 mozgalmat az országban, általános kórképet  kapok az országról. Ez pedig a pesszimizmus, a cinizmussal vegyített lemondó legyintés, a “na, ez az ami Magyarországon sosem fog működni'” hozzáállás.
Nem tudom miért jó beleilleszkedni a legyintők csapatába, és észre sem venni a jót. Nem tudom, mert soha nem tartoztam oda.
Azt vallom, hogy pontosan ugyanannyi erőfeszítésbe kerül pozitívan hozzáállni az élethez, mint negatívan, csak éppen teljesen más lesz az eredmény!

 

 

Ha a pozitív bandához tartozol, nem fog meglepni az alábbi cikk, ha nem, akkor mellbe fog vágni, mint minden, ami kizökkent abból a valóságképedből, hogy az ország egy szar, az emberek szemetek. Mert kérlek alássan, az ország és az emberek is JÓK. Mint mindenki, alapvetően JÓ.
Mi, az ország lakói vagyunk azok, akik az országot jóvá, vagy nyomorulttá tudjuk varázsolni. Már a szemléletmódunkkal is.
Kérlek, olvasd el ezt a cikket amit az Utcafronton találtam, és ámulj:

“- Kérjük mutatkozzon be röviden, és beszéljen arról, hogy milyen felajánlásról is van szó…

– Marosi László vagyok, ennek az ingatlannak a tulajdonosa. Láttam, hogy nagyon sok üzlethelyiség van eladó és bérbeadó, úgy, mint az enyém. Végiggondoltam, és úgy látom, hogy a tulajdonos, amíg nem adja ki ezeket az ingatlanokat, addig az ezzel járó költségeket, pld. a közös költséget quasi a szemétbe dobja ki, miközben nem is használja azokat. Így jött az ötlet, hogy felajánljam valami jó célra, hogy használjuk ki ezeket a helyiségeket.

– Dicséretes és figyelemre méltó az ötlet, Ön szerint mi az oka annak, hogy egyelőre kevesen gondolnak erre?

– Ennek két oka lehet, egyrészt, hogy eddig még nem jutott eszükbe, nekem is nagyon nehezen “esett le a tantusz”, a másik oka az lehet, hogy féltik az ingatlanok állagát, pedig köztudott, hogy egy ingatlan, amennyiben – nyílván rendeltetésszerűen – használva van, sokkal jobban megőrzi az állagát, mintha üresen állna. Valószínűleg ez egy téves tulajdonosi szemlélet, mely szerint ez az enyém, ide más ne jöjjön be. Pedig az így felajánlott ingatlannál akár szerződésben is rögzítheti a tulajdonos, hogy a használó szervezet gondoskodik az állagmegőrzésről,a különböző karbantartásokról – mint a mi esetünkben is – vagyis biztosítva van az ingatlan értékmegőrzése is.

– Önnek volt köze korábban valamilyen szociális, vagy hasonló közérdekű programhoz?

– Volt hozzá közöm. Fiatal, egyetemista koromban a Marczibányi térre jártam be, ott voltam segédápoló, innen jött az ötlet, illetve tudomásom volt arról, hogy korábban ezt az ingatlant használták is hasonló célra. Érdekes, hogy véleményem szerint az emberek az adomány szó hallatán inkább pénzre, vagy valami ingóságra gondolnak, pedig egy használaton kívüli ingatlan felajánlása akár meghatározott időre, éppolyan hasznos és fontos adomány lehet.

Szerintem nagyobb hangsúlyt kéne fektetni az emberek véleményének formálására, szociális érzékenyítésére. Mert ez egy jó dolog. Arról nem is beszélve, hogy teljesen ésszerűtlen dolog fizetni a közös költséget, közüzemű díjakat egy olyan ingatlanra, amelyet nem használnak.

Tulajdonképpen lehetne ez egy mozgalom is, hiszen teljesen racionális, gazdasági szempontból nézve is egy ilyen felajánlással mindkét fél jól jár.

 A felajánlott belvárosi ingatlanban a Baptista Szeretetszolgálat Utcafront részlege hajléktalan személyek részére készül programot kialakítani.”

(Forrás: Utcafront)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!