Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Összetartozás, mi mindent takar e szó!

Sportszerűség, önzetlenség, előzékenység, emberség, jószívűség, adakozásvágy, segítségnyújtás – szavak, melyeknek ereje és jelentősége, mára nagyon felértékelődött.
Ki vagyunk éhezve azokra a hírekre, képekre, tájékoztatásokra, melyek ezekről szólnak. Mert a média igyekszik elhitetni velünk, hogy ennek épp az ellenkezője jellemző a mai emberiségre.
PEDIG DEHOGY!

 

 

plusz-egy-kave
Ugye Te sem hiszel nekik?
Mióta elindítottuk és gondozzuk az Adj Egyet Ajándékba! mozgalmat (+1, vagy Suspended Coffee Magyarország), sokkal nagyobb rálátásom van erre a területre! Habozás nélkül ajánlották fel emberek, és cégek, hogy elkészítik ingyen a profi weboldalt, kinyomtatják a matricákat, stb…
Megéltünk ezalatt közösen – az ott tartózkodó táborral – egy hó”helyzetet”, és egy árvizet is. Sikerrel toboroztunk, és magunk is részt vettünk jótékonysági ételkészítéseken, osztásokon.
Pontosan láttam az összetartozást! Az emberek jóságát, az önzetlenséget!
Velem ugyan senki el nem hiteti, ezek ellenkezőjét…
Ha mást tapasztalsz, hidd el, a hiba a TE készülékedben van!
Talán segít, ha aktívabban részt veszel az ilyen eseményeken…

A bejegyzésem apropója mégsem ez a mozgalom most, hanem az a videó, amitől “valami a szemembe ment” 🙂
Amiben neves és – számomra – névtelen sportolók mutatják ki emberségüket, önzetlenségüket.  Ronaldinho, Kaka, birkózók, és más sportolók…
Köztük Dick Hoyt, az évszázad édesapja!
A videó után mesélek Róla/Róluk még néhány mondatban.
Ha nem vagy túl szentimentális, akkor is készíts magad mellé pézsét szerintem 🙂

Nos tehát,  Dick és fia Nick.

A Team Hoyt megindító története 37 évvel ezelőttre nyúlik vissza, akkor indult apa és sérült fia először együtt, egy öt mérföldes versenyen. Azóta számtalan futó-, illetve triatlonversenyen vannak túl így együtt, köztük hat “Ironman” triatlon és egy 3375 mérföldes terepduatlon.

2009-ben Dick Hoyt úgy nyilatkozott, hogy reméli, hogy ereje engedi, hogy ott legyenek a 2011-es Boston Maratonon is, ugyanis abban az évben töltötte 70. évét. A duo nem csak elérte, de túl is szárnyalta ezt a célt, és sorozatban 31.alkalommal,  ismét ott állt az immár 72 esztendős Dick Hoyt, és 51 éves agyi bénulásos fia a legendás bostoni rajtnál.
Idén áprilisában Dick, és Rick szobrot kapott Bostonban.

dick hoyt szobor

(Gini Papp)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!