Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Élelmiszerért kukázott, tömött pénztárcát talált! (videóval)

Jó emberismerőnek tartod magad Barátom?
Nézz rá kérlek erre az arcra, és mondd el mit látsz?
Megbíznál ebben a férfiben? Egyáltalán mit nézel ki belőle?

 

 

Joel-Hartman

 Joel Hartman

Nos, ha felsoroltad magadban mit gondolsz róla első blikkre, elárulom milyen ember is Ő. (Ha mást tételeztél fel, hagyd meg kommentben, hagy tanuljunk belőle mindannyian! :D)

Tehát a férfi neve Joel Hartman (36), egy hajléktalan kukabúvár. Igyekszik túlélni a napokat, a mindennapi betevőjét a szemetesekből halássza ki, ha jobb nem esik le számára. Nem tudom van-e némi fogalmad milyen lehet hószállingózásban, vékony ruhában, kialvatlanul – ezért hullafáradtan -, a kukában turkálni azért, hogy az ételért korgó gyomrodat elhallgattasd?!

Ő, néhány napja – november 22-én is -, ételért kutatott az egyik szemetesben.
Maga sem hitt a szemének, amikor kiemelte egy turista tömött pénztárcáját, tele igazolványokkal, hitelkártyákkal, és pénzzel.
Mit gondolsz, mit tett a férfi a pénztárcával?
Az ember, aki elismerte, hogy alkohol és drog problémái vannak, elindult, hogy megkeresse a pénztárca tulajdonosát!

Hartman nyakába vette a várost, és Atlanta belvárosában, 4 különböző szálloda előtt is elment, hátha megpillantja az igazolványon lévő embert. Egyszer csak felismerte. A biztonsági kamerák rögzítették, amint Hartman odafordult a biztonsági őrökhöz, átadja nekik a pénztárcát.
Amikor kiléte felől érdeklődtek, a férfi hamis nevet adott meg nekik, Josh Crabber-ként mutatkozott be, mert tudta, hogy helyesen cselekszik, és nem várt érte hálát!

Scott Stuckey, a hotel ügyvezető igazgatója kiderítette, hogy a tárca egy francia nőé, aki egy konferencián tartózkodott a városban, és kirabolták november 7-én, amit aznap jegyzőkönyvbe vetetett a rendőrségen. Hála Hartman kitartásának, a tárcát mindenestől visszakapta!

Stuckey tudta, hogy most rajta a sor.
“Amikor az ember élelmiszer után kutat a kukában, akkor valószínűleg, élete legnehezebb időszakát éli meg. De ha valaki emellett is képes visszaadni a pénztárcát, azt az embert meg kell jutalmazni!” – nyilatkozta a WSB-nek.

A linkre kattintva megnézheted a Joelről készült videót!

Stuckey hajléktalan emberekkel beszélt az utcán, hogy segítsenek számára felkutatni ezt a HŐS-t, de csak az álnevét ismerte. Egy héttel később, azt követően, hogy elindult a városban a szóbeszéd, megjelent Hartman az Omni Hotelben. A szálloda mindenáron meg akarta jutalmazni Őt.
Az alkalmazott, felkísérte a hajléktalan férfit a luxus lakosztályba, és kérték, hogy töltse velük a Hálaadást. A szoba szervíz 0-24-ben a rendelkezésére lett bocsájtva, és kapott 500 $ jutalmat is készpénzben.

Hartman szótlanul, szerényen fogadta ezt a gesztust.
Stuckey pedig nem tudott mást tenni, mint hosszan átölelni Őt, és megköszönni azt, amit tett.
“Én csak egy jó dolgot akartam csinálni. Talán azt mondják majd, itt egy totál drogos, csúnya srác, mégis tud jó dolgot tenni. Talán tudok is…” – mondta Hartman pénteken egy interjúban. Továbbá elmondta, hogy március óta hajléktalan, amikor is a barátnője meghalt. Az utóbbi időben Atlanta külvárosában, egy erdőben alszik.
Tervei szerint, amint elhagyja a hotelt, tehervonatra ül, és irány Alaszka.
Figyelemhiányos hiperaktivitással küzd, amiért nehezen tudna stabil munkahelyet találni, de dolgozni szeretne, aminek úgy érzi, most megtalálja a módját.

Nézd meg milyen fordulatot vett Joel élete. Itt egy 2013-as videó, melyen családja körében ünnepli a hálaadást!

Forrás: Wptv

Fordította: Gini Papp

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Gyuláné Deák says:

  Igen megható és érzéki volt ez az emberke , aki megtalálta az elvesztett, illetve elrabolt pénztárcát a kukából. Valóban nagyon szegény volt és rá lett volna utalva a pénz felhasználására, de a lelkiismerete és a becsülete felül kerekedett ennek a fiatal emberkének, ami a becsületére válott! Teljesen elvagyok képedve, mert itt nálunk Magyarországon pénzért képesek embert ölni, ime neki kezébe hullott a szerencse és mégis “BECSÜLETES “volt! Csak legyen ilyen lelkis és találja meg az életben a jó életet, a jutalom nem marad el, és még újra kezdheti az életét Boldogan valahol, igy legyen azt kivánom neki! Ez egy valódi csoda volt!

 2. Kedves Gartenzoe: értem, de szeretném ha meghagyná az ‘írói szabadságomat’. Sajnálom, ha feszültséget okoztam a blikk szóval Önben.

 3. Gartenzoe says:

  Kedves Gini Papp, a gyönyörü “pillantàs” szòt nem kellene elblikkelni!
  Elfuseràljuk anyanyelvünket! Nagy divat lett mindenfèle felcsippentett idegen szòval begyöngyözni szövegünket, de legalàbb az ìròk, fordìtòk kerülnèk ezt a roppant kàros tevèkenysèget.
  A BLIKK szò utàn abahagytam a cikk olvasàsàt.

  Isten àldja!

 4. János Rácz says:

  ennek a embernek szive van,érzelmi élete mélyponton jolelkő volt

 5. Zoltánné Várady says:

  A hajléktalan amerikairól szóló cikket elolvasva :
  mondhatom ledöbbentem ,hogy ilyen még van a mi világunkban ! Vissza adta az emberekbe vetett hitemet . Csodálatos ! Kitartást kívánok és sikert az új életéhez !!.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!