Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Szörnyeket rajzol a kisfiú, hogy elijessze a rákot!

A 4 éves edmontoni (Canada) kisfiú, Max Rice, édesanyja és egy 3 éves barátja is leukémiával küzd. Max ennek apropóján, szörnyeket kezdett el rajzolni, akik távol tartják tőlük a rákot!

max

 

 

Max akkor hallott először a rák létezéséről, amikor nagyapja bőrrákban (melanoma) elhunyt. Majd, miután a család barátjánál Kyla-nal (3 év) is rákot diagnosztizáltak, és a kislány édesanyjánál agytumort találtak, és beköltöztek a kórházba a kezelések miatt, Julie úgy döntött, elindítják a rajzokat az útjukra.

Max anyja  azt mondja, általában megrémülünk a szörnyek látványától, de ez esetben vigasztaló tudni, hogy a fiú által “tervezett” rémisztők a rákkal szembeni csatát segítenek megnyerni az embereknek.
Ezért az az ötlete támadt, hogy fia munkáit elárverezi és a befolyt összeget a rákkutatásra adományozza.
A terv megszületését követően jótékonysági kampányt indítottak: a rajzokat elárverezték az interneten a Kanadai Leukémia és Limfóma Egyesület javára. Az eredeti cél az volt, hogy összegyűjtsenek ezer dollárt, amit az akció első 20 órájában sikerült is elérni.
Azóta a kisfiú mind az 50 eredeti rajza elkelt, jelenleg az azokról készült posztereket, illetve hűtőmágneseket árulják  a projekt weboldalán.
Az összegyűlt pénz összege mostanra meghaladja a 6 ezer dollárt!

„A szörnyek közül néhány kimondottan dühösen néz. Pontosan úgy, ahogy akkor érezzük magunkat, amikor a rák nevű szörny megtámadja a családtagjainkat, a szomszédainkat vagy a barátainkat. Ezért talán nem baj, ha valami igazán dühöset látunk, ami emlékeztet minket arra, hogy álljunk azok mögé az emberek mögé, akik a rákkal harcolnak” – írta Julie a kampány honlapján.

Max pedig boldog, amiért úgy érzi rajzaival segít a beteg embereknek.


Forrás: Huffingtonpost
Fordítás: Gini Papp

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!