Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Ferenc pápa éjszakánként pénzt oszt a szegényeknek

Közel egymillió euróval segített a rászorulóknak a megválasztása óta. A pénzt a pápai főalamizsnás viszi éjszaka a szegényeknek.

 

 

Konrad Krajewski érsek, pápai főalamizsnás esténként bepattan a fehér színű Fiat Qubo kocsijába, és elindul oda, akár Rómában vagy akár Olaszország más vidékein, ahol komoly szükség van a pápa segítségére.

Ferenc

A főalamizsnás az utóbbi hónapokban 6500 embernek vitt pénzsegélyt Ferenc pápa nevében, közel egymillió euró (300 millió forint) összegben. A rászorulók között volt az az idős asszony Margherában, akinek ellopták a pénztárcáját. A pápa 200 eurót küldött neki, ugyanennyit kapott egy Velencében élő argentin hajléktalan, de Ferenc pápa segít a Caritas menhelyeinek, és támogatta a Lampedusa szigetére érkezett menekülteket is.

„Ferenc pápa már Buenos Aires érsekeként is járta az utcákat inkognitóban, és segítette a szegényeket. Ezt most biztonsági okokból nem teheti, pedig nagyon szeretné. Most én megyek helyette. Én vagyok az ő meghosszabbított keze. Amikor este bejelentem a pápának, hogy indulok, mindig fennáll a veszély, hogy ő is velem akar jönni” – árulta el Krajewski.

A pápai főalamizsnás irodája 11 munkatárssal a Vatikánon kívüli római utcákban működik. Az alamizsnát az egész világból az egyházfőhöz érkező adományok fedezik, de évi 250 ezer euró származik azokból az apostoli áldásokból is, melyeket a Vatikán pergamenen árul keresztelőkre, esküvőkre 5-15 euróért.

Ferenc1

Ferenc2

Ferenc3

Ferenc5

Ferenc6

 

Ferenc7

 

Ferenc8

Ferenc54

Forrás: nlcafe

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!