Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Levelet kaptam lájf!

Suspended Coffee!

 

 

sc

Egy kezdeményezés amely egész Európát behálózza, és amely Magyarországon ebben az évben indult útjára itt, a facebookon.
Amikor Gini Papp először felvetette, hogy a kezdeményezést honosítani kellene, még némileg szkeptikus voltam: Ugyan kérem, ez itt Közép- Európa!
A múlt és a jelen csökevényeivel , terheivel, bizalmatlanságával, “azzal a magyar mentalitással” ami több száz éve akadályozza az egységet, az összefogást, a “dögöljön meg a szomszéd tehene is” koncepcióval.

Aztán többen összeálltak, és megcsinálták. Először csak egy facebook oldalt. Aztán lobbiztak, toboroztak, matricát gyártottak, desingn-olták a közösségi oldat, és eközben interjúkat adtak, hogy az emberekkel megismertessék ennek a közösségnek, ennek a kezdeményezésnek a célját és értékét.
Megdöbbentően gyorsan terjedt, és hamarosan szinte az ország minden nagyobb városából csatlakoztak felajánló üzletek, cégek, kis és nagy vállalkozások. Szerencsére nem váltak valóra az aggályaim.

Igen, ez itt Magyarország, és igen, még él az összefogás, a közösségi érzés, ha oly mélyen is, hogy azt a felszínt szemlélő nem láthatja, de vihar idején a hullámok felvetik azt. A csatlakozó felajánlók számos alkalommal bizonyították emberségüket, segíteni, tenni akarásukat. Az elmúlt két napban, pedig a közösség egésze , magán emberek is megmutatták, hogy olyan erő rejlik bennük, bennük, ami hegyeket tud elmozdítani, ami lassan, de biztosan utat vág a közöny, a fásultság, a reményvesztettség, az önzőség sziklájába.

A napokban két fiatal segítséget kért az Ultimus Egyesülettől, és amiben ők nem tudtak segíteni, ez a közösség gondolkodás nélkül megtette. Mindenki azzal és annyival, amivel tudott. Köszönet mindenkinek, minden tagnak, magánszemélynek, akiknek neveit itt és most nem tudom felsorolni.

Köszönet ahttps://www.facebook.com/jegvirag.rendezvenydekoracio cégnek, akik azonnali gyűjtésbe kezdtek, és reagáltak a felhívásra.
Köszönet a szekszárdi http://www.izleloetterem.hu/étteremnek, akik az email-es megkeresésre azonnal reagáltak.
Köszönet mindenkinek, akik szó szerint életet mentettek!

Akik ma kapnak, egyszer ott fognak állni a mi sorainkban, hogy ők is adhassanak. Adj egyet ajándékba! És fogadd a mosolyt…

Iren Farkas

Előzmény:

SOS!
Kérem, aki tud segítsen!
Két fiatalember kért segítséget tőlünk (Ultimus Egyesület) illetve, egyik tagunkon keresztül jutott el a hír, hogy a fiatalok egy hete nem ettek semmit, nincs pénzük. Dolgoztak, de nem fizették ki a bérüket. Egyiküknek 70 ezre forint munkabérét nyelte be a vállalkozó.

Nem kértek segítséget, szégyellik a helyzetüket. Próbáltunk azonnal segíteni, de kiderült, hogy Fajszon laknak. Szekszárdon van Suspended coffee tag étterem, oda irányítottam a fiatalokat, mert ott van legközelebb +1 felajánlás.
Csakhogy nincs pénzük buszra, és messze vannak Szekszárdtól, nincs ismerősük,családjuk, akikre számíthatnának. Járatlanok abban is, hogy ilyen helyzetben milyen szervezet segíthet.

Értesítettem ma reggel a fajszi családsegítőt és az önkorit, kértem számukra segítséget, méghozzá mint kolléga. Ígéretet tettek, de ki sem mentek hozzájuk.

Kérem, ha van valaki aki a közelben lakik, segítsen nekik!
Csak a címüket tudjuk, a nevüket nem. Cím Fajsz. Rákóczi út. 85.
Köszönöm!

( Iren Farkas )

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!