Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Fotósorozat, amelytől szem nem marad szárazon…

Szilárdan hiszem, hogy az emberek JÓK.
Bármilyen körülmények között jöttek világra, nevelkedtek fel, alapvetően jók, és képesek kihozni magukból ezt bármikor.
Hivatásomból adódóan, milliónyi páncélt láttam már lehullani szívekről. Tudom, hogy a legkeményebbnek látszó ember is gyámolításra szoruló, magányos gyermek.
Úton vagyunk, mindannyian. Egymás nélkül nem működünk.
Csakis együtt. Nélküled nem megy.
Gyere velünk, bízz magadban és bennünk!

 

 

románia

Szív alakú léggömb – Románia

Bukarestben roham rendőrök sorakoztak fel, mert az emberek tiltakozásba fogtak a megszorító intézkedések ellen.  Egy apa, arra bátorította fiát, hogy nyújtson át egy szív alakú léggömböt a baljós kinézetű rendőrnek.
Talán meglepő, de a tiszt elvette tőle. És a végeredmény, talán az egyik legmeghatóbb és legszimbolikusabb kép, amely valaha készült.

Kattints IDE 24 lélekemelő képért az emberségről!

futó

A futó feladja a versenyt, hogy sérült ellenfelének segítsen

Általában a versenytársakra úgy tekintünk, mint akiket “ki kell ütni”.
Néha azonban előfordul, hogy másképp dönt a sportoló. Mint a fenti képen is.
Ő úgy döntött, hogy egy másik csapat tagjának segít befejezni a versenyt, amikor az lesérült. Különös módon, ez a gesztus, inkább az egyéni sportokban jelenik meg, mint a csapatversenyeken.

segitő

Segítség nyújtás egy teljesen idegennek

Tudod, volt idő, amikor ez teljesen hétköznapi volt…
Valaki, aki fiatal, erőtől duzzadó, segít valakin, aki már nem annyira erőteljes. Még akkor is, amikor nem ismerik egymást.
Változott a világ, túlságosan el vannak foglalva az emberek. Könnyebb az iPhone-ra meredni, mint lehajolni valakihez, aki rászorul.
Az úri emberség soha nem megy ki a divatból!

hősök

Hősiesség

Néha a kedvesség túlmutat azon, mint hogy segítünk valakin. Néha, arról szól, hogy megmentjük valakinek az életét. Ez az igazi hősiesség!
Nyilvánvaló, hogy mi folyik a képen. Egy motoros csapdába esett az égő autó alatt. Az emberek nem bámészkodnak, hanem oda rohannak, hogy megszüntessék a tüzet, a saját egészségük, testi épségük árán is!
Talán el sem tudod képzelni milyen érzés is ez…

ITT pedig 21 képet találsz gyönyörű emberi pillanatokról!

töltő

“Villamosenergia törvény”

Amikor a környéken nincs áram, azok az üzletek, amelyekben van, szívesen, és ingyen osztják meg másokkal, hogy feltölthessék telefonjaikat, és felhívhassák szeretteiket.

tea

Frissítő a csata hevében

Nincs idő a kedvességre egy háborúban – gondolhatnád. Ez legtöbb esetben a civilekre igaz, hisz félnek. Amennyire csak lehet, a védekezésre rendezkednek be. De mindenki tisztában van az alapvető emberi szükségletekkel, még akkor is amikor nem tudunk beszédbe elegyedni nyelvi akadályok miatt.
Ekkor marad a nyelvismeret nélkül is jól működő aktus, a kedvesség.
Ebben az esetben egy civil oltja egy katona szomját.

kids

Talált tárgyak

Nézzünk szembe a tényekkel. Legtöbb esetben, ha egy gyerek talál valamit – főképpen, ha az a szíve vágya -, nem fogja keresni a tárgy gazdáját, hanem boldogan birtokba veszi. Talán, ha a szülei szagot fognak, Ők talán megpróbálják megtalálni a dolog eredeti gazdáját. Mivel ezen a fotón még a telefonszám is meg van adva, eléggé úgy tűnik, egy gyerek kötözte fel a fára, amiben keresi az általa megtalált vadonatúj gördeszka gazdáját. Meglepő gesztus, és reméljük egyre gyakoribb!

cleaning

Ingyenes ruhatisztítás

Ha soha nem voltál munkanélküli, szerencsés ember vagy. Agyzsibbasztó, nyomasztó élmény tud lenni az álláskeresés. Tolod ki írásban az önéletrajzodat, ostoba motivációs leveleket gyártasz hozzá, nem sűrűn kapsz meghívást személyes interjúra. De ha kapsz is, ott ül veled 20 ugyanolyan képzettségű ember, mint te.
Mint mondják, az első benyomás a legfontosabb, azaz a megjelenés. Fontos, hogy jól nézzen ki az ember egy interjún.
Ez a mosoda abban segít, hogy ingyen kitisztítja a ruhádat, ne abba a koszosba kelljen menned, amiben az elmúlt 10 interjún voltál – főleg, ha anyagi körülményeid is kedvezőtlen fordulatot vettek -.

homeless

Észrevenni a hajléktalan embert

Valljuk be, néha nehezünkre esik a látvány, hirtelen nem is tudjuk mit kezdjünk vele. Talán úgy érezzük, mi az az egy tea, amivel én segíteni tudok?
Lehet, hogy éppen az életét jelenti. És nem árt, ha – főként télen – megjegyzed :
 Telefon: +36 1 338 41 86 – Menhely Alapítvány.
Egy telefon is életet menthet.

homless1

Gyermekeinkben is kialakítani az együttérzést

Igen fontos a gyermekek számára, hogy kimutathassák érzéseiket. Gondolj csak bele mennyire szeretnek a nyakban csimpaszkodni. Ösztönösen jók, és szeretetteljesek. Miért ne kérhetnénk meg, hogy Ő adja oda a szendvicset a rászorulónak? Igy mindenki ‘gazdagabb’ lesz, ki egy érzéssel, ki egy jó falattal.

átkíséri

A forgalmat is megállítani ha kell

A motoros félre áll, leszáll a járművéről, és biztonsággal átkíséri az idős hölgyet. Milyen egyszerű, mégis nemes gesztus, ugye?

túrista

Turistaként is szabad jónak lenni

A fickó nem sokat habozott, amikor megpillantotta a karok nélkül kolduló embert maga előtt. Vásárolt egy tál ételt, és megetette.
Mert ilyen egyszerű ez…

esernyő

Néha félbeszakíthatjuk fontos teendőinket, ha rászorulót látunk

… mint ahogyan ez a lány tette. Megszakította eredeti útvonalát, hogy a fogyatékkal élő ember felé tarthassa ernyőjét a szakadó esőben.

héró

Segíts egy gyereken, és megváltoztatod a jövőt

Én ebben hiszek. A gyerekeknek oly kevés kell az örömhöz. Egyszerű dolgokkal is meg tudod nevettetni, vidámságot csalhatsz a kis életükbe. Igazán hosszútávú eredménye van annak, ha egy gyerekbe energiát fektetsz.
Tudja ezt Brian O’Driscoll is, a rugby legenda, aki legkedvesebb szurkolóját látogatta meg a kórházban az általa nyert kupával, rögtön a meccs után.
Szerintetek milyen irányba befolyásolta ezzel a kislány gyógyulását és jövőjét?

kocsis

Légy a lába, karja… akármije, hiszen Neked van!

Amikor a rajongó megtapasztal valami olyasmit, amiről álmodni sem mert addig a fogyatékossága miatt, na az valami csoda!
A kedvesség, az összefogás, bebizonyította, hogy tévedett ha azt hitte, vele ez sosem fordulhat elő. A csoda bárkivel, bármikor, bárhol megtörténhet!

koala

Igen, az állatok épp oly fontosak, mint az emberek

Az Ausztrál tűzvészben Sam, a koala, a remény szimbólumává vált.
David Tree tűzoltó talált rá a sérült és nagyon szomjas koalalányra a még perzselő talajon. Megitatta a kis jószágot, és biztos helyre szállították, ahol ellátták sebeit, bekötözték mind a négy tappancsát.
Sam azonban sajnos nem élvezhette sokáig a szerető gondoskodást. Pár hónappal a megmentése után súlyos, a koalák populációját megtámadó daganatos megbetegedést diagnosztizáltak nála. Megpróbálták megoperálni, de a feltárás után kiderült, hogy olyan sok áttét keletkezett, hogy a 4 éves koalát már nem lehet megmenteni. 2009. augusztus 6-án elaltatták.

tip

Borravaló, mint hála eszköz

Fiuk – Joel – emlékére hagytak a pincérnek 50 $ borravalót azok a szülők, akik pontosan tudták, hogy mit jelentett gyermeküknek ez a hely, ezzel a személyzettel.

revolution

Készen a változásra!

Ez az ikonikus fotó a vietnámi háború idején készült, amikor a férfi virágokat tűz a zavargásra felsorakoztatott rendőrök puskacsövébe. Az emberek ébrednek, a változás (revolution) elkezdődött. Világszerte zajlanak a békés tüntetések az igazi demokráciáért. És az emberek – előbb, vagy utóbb- célt érnek ezzel a módszerrel, én ebben hiszek.
Álljon hát itt a szívemnek kedves képkockák közül még néhány, ebben a témában:

police

/Frankfurt/

bahrain

/Bahrain/

kiev

/Kijev/

venezuela

/Venezuela/

virág

/Ukrajna/

török

/Törökország/

thai

/Thaiföld,Bankok/

Fülöpszigetek

/Fülöp-szigetek/

Kolumbia

/Kolumbia/

egyiptom

/Egyiptom/

Bízz a változásban! 🙂

(Gini Papp)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Ante Portas says:

  Most találtam rá a sorozatra. Nagyon tetszett. Talán nincs még veszve minden.

 2. Regina Vargáné says:

  Embernek lenni minden körülmények között!

 3. Szilvia Szucsne says:

  Az élet maga a csoda, és az állat is éppúgy tud küzdeni érte az utolsó leheletéig, mint az ember. Becsülni kell minden élőlényt, én ebben hiszek! Csodálatos képsorok!

 4. András Rácz says:

  nem, az állatok nem épp oly fontosak, mint az emberek.
  nagyobb a különbség egy koala és egy ember, mint egy kavics és egy koala közt.
  ég és föld, csak hogy nagy szavakat használjunk…

  egyébként jók. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!