Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Gyermekkora óta az utcán él, képzés nélkül zongorázik mesterien!

David Allen Welsh, 6 éves kora óta az utcákon él. Az ujjai többször elfagytak, a keze sokszor szenvedett el sebesüléseket, hiszen a hajléktalanság kemény dolgokra kényszeríti az embert.
Ennek ellenére, az 50 éves csavargó olyan virtuóz módon rögtönöz a zongorán, hogy könnyeket csal az emberek szemébe!

 

 

welsh

David Allen Welsh, a “Hajléktalan Mozart”

A férfi soha nem vett zenei leckéket, kottát sem tud olvasni.
Azt mondja Isten ajándéka, hogy a dallamok, melyeket a fejében hall, átjönnek az ujjain. Égből pottyant csodaként éli meg a képességet, amit felfedeztek benne.
“Nem tudom hogyan kell zenélni, de tetszik, amit hallok a fejemben” – mondja ez a hányatott sorsú ember. Kitalált dallamokat közvetít, így elmondhatjuk róla, hogy zeneszerző is egyben.
“Néha nem is tudom milyen billentyűt nyomok, a szemem csukva van, hagyom hogy a zene játssza magát” – meséli, anélkül hogy tisztában lenne azzal, milyen érzelmeket képes kavarni másokban a tehetségével.

Az elmúlt évben – kétszer egy hónapban -, egy egyházi működtetésű jótékonysági “second hands” bolt kávézójában tarthatott előadásokat, a Washington államban lévő Vancouverben.

piano

Kétszer egy hónapban, ebben a boltban zongorázik Welsh

James Maynard, aki a szomszédos boltban dolgozik – és szereti a klasszikus zenét -, azt nyilatkozta az ABC News-nak, hogy amikor először hallotta Welsh dallamait, és látta ahogyan könnyedén futnak az ujjai oda-vissza a billentyűkön, a kávéja az orrán jött ki, majdnem belefulladt.

“Ha valaki valóban itt, van és elérem Őt, akkor kapok egy ölelést, ilyenkor általában sírok” – meséli Welsh – de persze nem lehetek önző, ezért el kell mondanom, minden amit tudok, Isten ajándéka…”

Játékáért nem kér semmit cserébe, Ő csak szereti összekötni az embereket a zenével.

 

Szerző: Gini Papp – Zacc
Források: nydailynews, huffingtonpost

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!