Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Csak légy türelmes hozzám…

Anya_és_lánya

 

 

“Kedves lányom, egy nap eljön az idő, hogy megöregszem és azt fogom kérni,  légy hozzám türelmes, de leginkább próbáld megérteni azt, amin keresztülmegyek. Ha beszélni fogunk sokszor, sőt ezerszer megfogom ismételni magamat, de kérlek ne szakítsd félbe, amit mondani akarok azzal, hogy : „ ugyan ezeket mondtad el pár perce”! Csak hallgass, kérlek.
Próbálj emlékezni azokra az időkre, mikor még  kicsi lány voltál, én pedig minden este elmeséltem neked ugyanazt a történetet, éjszakákon át, amíg csak álomba nem szenderültél.

Amikor nem akarok majd lefürödni, ne légy dühös rám és ne hozz zavarba! Emlékszel, amikor kislányként el akartál menekülni, és kerested a kifogásokat, hogy miért nem szeretnél fürödni, és én pedig felmentettelek alóla ?

Amikor látod, hogy tudatlan vagyok, mert fejlődik a technológia, adj nekem időt, hogy megtanuljam, és ne nézz le kérlek. Emlékezz drágám, én türelmesen megtanítottam neked, hogyan kell csinálni számos dolgot, mint az evés, öltözés, megfésülni a hajadat, és az élet mindennapjaiban felmerülő kérdésekre választ adtam neked. Nem számított hányszor kérdezed.

Egy nap, ha megöregszem, arra kérlek légy türelmes hozzám, de leginkább próbáld megérteni azt, amin keresztül megyek. Ha alkalmanként leülünk beszélgetni, és elveszítem a fonalat, adj nekem időt, hogy emlékezzek, de ha már nem sikerül kérlek ne légy ideges, türelmetlen és arrogáns velem szemben. Csak tudd a szívedben, a legfontosabb számomra, hogy itt lehetek veled.

És amikor már öreg leszek, fáradt lábaim már nem tudnak olyan gyorsan menni, mint azok előtt, kérlek add oda majd a kezedet, mint amikor én nyújtottam neked az első lépéseknél.
És amikor eljönnek azok a napok.. ne légy szomorú… csak legyél velem.. és érts meg engem, míg el nem jön a vége, szeretettel…
Örülök, hogy megoszthattam veled, és köszönöm azt a kis időt, amíg végigolvastad.

Egy nagy mosoly, és óriási ölelés, örökké szeretni foglak téged!

Anya”

/Gini Papp/

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!