Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

40.000.000 $-t nyert a lottón, mindet rákkutatásra adományozta!

Tom Crist, 40.000.000 $ -t nyert a kanadai lottón.
Mit tennél, ha ezt az összeget Te nyernéd meg?
Hosszas tanácskozásba kezdenél magaddal és újra terveznéd a jövőt?
Vagy vannak azonnali, megvalósításra váró vágyak a fejedben?
Nos, mit tett Tom?

 

 

1

 Tom Crist, aki 40 milló dollárt nyert a lottón

Ellentétben a legtöbb lottónyertessel, Tom nem várt napokig, vagy hónapokig, hogy kitalálja mit kezdjen újonnan jött gazdagságával.
A nyugdíjas férfinek egyetlen pillanatra volt szüksége csupán, hogy eldöntse, a pénzt szeretetté akarja átalakítani.
Azonnal elindította a közjegyzői, ügyvédi folyamatokat, hogy a teljes összeget átutalja annak a gyógyászati központnak, ahol feleségét kezelték 2012 februárjáig, amikor is Jan, elvesztette a hosszú csatát a tüdőrákkal szemben.

6 hónapig – a törvények értelmében – nem juthatott ehhez a nagy összeghez a férfi, de ez idő alatt senkinek sem szólt egy árva szót sem a nyereményről.
Akcióba kezdett némán.
Amikor a CBC nyomására interjút adott, napszemüvegben és baseball sapkában érkezett röviden és határozottan hárította a csodálatot.
Elmondta, hogy van annyi pénze amiből jól él, és még gyermekeit is tudja segíteni ha szükség lenne rá, és a szíve azt súgja, hogy a felesége is azt szeretné ha a rák kutatást támogatná ezzel a pénzzel.
“Nagyon nagyon fontosnak tartom, hogy kutassanak, hogy megtalálják a rák gyógymódját. Mi elvesztettünk, egy feleséget, egy anyát, egy nagymamát, aki 6 éven át küzdött ezzel a betegséggel. Szeretnénk, ha véget érnének az áldozatok!” – mondta erőteljes üzenetként, mert nem titkolt célja, hogy követőkre találjon. Úgy gondolja, az Ő tette szikrát gyújthat mások szívében is, akiknek lehetőségük van nagyobb adományokat adni e célra. Inspirálni szeretne vele sokakat.

Amikor felhívták fiát Dallast, hogy édesapjáról kérdezzék, azt mondta:
– Apám a bolygó egyik legtitokzatosabb embere. Semmit nem tudtam erről hónapokon át, mert Őt semmiben sem változtatta meg a nyereménye. A tv-ben látta meg a feleségem, amikor nyilatkozott. Az biztos, hogy Ő az én nagy példaképem!

Crist az első nagy csekket – 1.200.000 $ összegben -, kedden adta át az Alberta Cancer Foundation – nak, ahol Jant kezelték. Hangsúlyozta, hogy ez csak egy éves ajándék, mind a 40 milliót nekik fogja eljuttatni.

(Gini Papp)

/Eredeti cikk: Today/

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!