Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A fekete öves, aki odaadta egy néninek a papucsát

Amikor a koreai taekwondo oktató meglátta ezt az idős nénit cipő nélkül Szingapúrban,  egyszerűen neki adta a sajátját. Természetesen nem tudta, hogy mekkora vihart kavar az online közösségek oldalain vele.

 

 

1

 Choi – minden tiltakozás ellenére is – letérdelt és felhúzta a néni lábára a papucsát

Szingapúrban gyakran mennek körbe tömegközlekedési pillanatfotók, főleg amikor valaki megszegi az elemi etikai szabályokat is. Amikor például egy fiatal úgy tesz, mintha aludna, miközben egy várandós nő mellette áll, tehát a dühös utas spontán fotót készít és felrakja a közösségi hálóra.
Ezen a héten azonban, a 22 éves dél-koreai  Choi Dae Ho-t (taekwondo szakértő és tanár) ünnepelték, aki a Szingapúri Nemzeti Csapatot tanítani érkezett az országba.

Amikor Choi meglátta az idős asszonyt a buszon mezítláb, letérdelt előtte, és az asszony tiltakozása ellenére is, felhúzta a lábára a saját papucsát.

“Amikor fiatalabb voltam, a nagymamám vigyázott rám. 15 éves koromban elhunyt, de mindig mély tisztelettel és szeretettel gondolok a nagymamákra” – mesélte Choi a Straits Timesnak.

A taekwondo csapat egyik tagja – Choi tudta nélkül – lefényképezte a cselekedetet, és megosztotta online. A fotó vírusként ment körbe, mint Lawrence DePrimo a New Yorki-i rendőr képe, akinek szintén nem volt szándékában másokkal megosztani, hogy csizmát vásárolt egy mezítlábas hajléktalan férfinek tavaly novemberben, de a története másokat is inspirált.

A szingapúri járdák perzselően forrók, ezért Choi futva tette meg a hazautat a buszmegállótól. Természetesen, mint az ilyen típusú tettek elkövetőit, Choit is meglepte a figyelem, amit kapott.
“Nem hiszem, hogy olyan nagy dolog – mondta a Straits Timesnak – ez egy apró gesztus volt részemről, amiről pontosan tudtam, hogy meg kell tennem, vagy később megbánom, ha kihagyom….”.

(Közreadta: Gini Papp)
/au.news.yahoo.com/

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!