Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A melegszívű rendőr levette a pulóverét, és a didergő embernek adta!

Carlos Ramos (29) rendőrtisztet egy gyanús csomag ügyében riasztották péntek reggel Manhattanbe, s Ő azonnal az East Side-ra sietett. Éppen akkor botlott Robert Williambe, egy hajléktalan férfibe, aki mezítláb didergett a kövön ülve.
Mivel azon a reggelen -23 alá csúszott a hőmérő, a férfi levette a pólóját, és az átnedvesedett bakancsa miatt igyekezett átmelegíteni a lábait.

 

 

1
A hajléktalan férfi a pólójával igyekezett átmelegíteni az átnedvesedett lábát a kegyetlen hidegben

A fiatal rendőrtiszt egy pillanatig sem habozott. Levette sötétkék, vastag Champion pulóverét, és a fagyoskodó férfinek nyújtotta. A férfi először elutasította mondván, akkor a rendőr fázik meg. Ramos addig erősködött, míg meggyőzte a férfit, hogy fogadja el a pulóvert és húzza magára gyorsan.

2

3

A fagyoskodó férfinek nagyon jól esett a rendőr melegszívűsége

Ramos hat évvel ezelőtt csatlakozott a terrorelhárítási egységhez, ahol arról meséltek, hogy nála ez teljesen általános cselekedet. Különösen amikor hideg van, sűrűn visz teát, kávét a rászorulóknak az utcán. Minden téren védeni szeretné a várost, ahol szolgál. (Myfoxny.com)

Talán emlékszel még 2012 novemberében, egy másik NYPD tiszt – Lawrence DePrimo -, egy hajléktalan férfinek vitt egy pár cipőt, amit saját pénzén vásárolt, miután meglátta, hogy az mezítláb jár az utcán és véres a lába. Erről egy arizonai turista fotót, és videót is készített mobiltelefonjával és megosztotta az interneten, ami vírusként futott szét a világ minden tájára.

1

Lawrence DePrimo cipőt vásárolt a mezítlábas hajléktalannak saját pénzén

Hát erről lenne szó kérem szépen.
A kollektív tudat megnyilvánulásairól.
És hogy ébredjünk. Nincs mire várni. Az összefogás az egyetlen út.

(Gini Papp)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!