Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Dolgok, melyek megkönnyítik az életünket!

Viszonylag sok házibuhera oldal létezik, de ma olyan szuper ötleteket láttam, amit muszáj egy csokorban tovább adnom Nektek.
Ha nincs sufnid, se szerszámaid, akkor is össze tudod berhelni a következők zömét meglásd!

 

 

1

Jártál már így? Én igen, de ennyi eszem nem volt. Helyette valami vájlinggal meregettem a vödörbe a vizet…

2

Fájt már körmödbe a kulcskarika szétfeszegetése? Nekem igen, vagy életveszélyes késes trükkel szedtem szét, holott van itthon tűzőgép kapocs szedőm…

3

Te is a homlokodra csaptál? 🙂

5

Bizony-bizony! A wc papír guriga az egyik legsokoldalúbb találmány, amit csak ismerek.

6

Nincs szekrényed a mosógép mellett, és nem akarod ömlesztve tárolni egy kosárban a tisztítószereket? Akassz fel egy cipőtartót oszt annyi!

7

A jó öreg tanga kínai papucs, amit nyáron imádunk mert csak beleugrunk és mivel jó ára van, van belőle ezer színű és mintájú. De mindig vannak kedvencek, amit ha már ronggyá jártuk, akkor se kukázzuk ki. Az átkozott gumi pöcök, ami a teveujjat tartja felül, van hogy kibújik a sok használattól. Eddig kidobtad? Ne tedd! Itt a barkácsötlet!

8

A sorozat második részét itt találod!
A fogkrém mi mindenre való mi? Ahogy a kólával vért és vízkövet áztathatunk fel, a fogkrémmel akár a lámpabúránkat is újjá varázsolhatjuk.

Nem. nem akarom tudni miért…

9

Szuper újrahasznosítása a műanyag kannának ugye? Főleg ha hirtelen eszünkbe jutna veteményest, vagy virágágyást rittyenteni, ezentúl csak előkapjuk a marmonkannánkat, körbehasítjuk a svájci kisbicskánkkal és indulhatunk is.

10

Neked is az ajtóhoz közeledve ér véget a türelmed, és minél elérhetőbb távolságba kerül a wc, annál intenzívebben kell becsurgatnod? Az ajtó előtt toporogva, a három egyforma kulcsból még ki kell sakkoznod az igazit, és cifrákat káromkodsz mire bejutsz rajta? Véget ért!
Körömlakk – csak ennyit mondok!

Nagyanyáink jól bevált trükkjeit találod ezen a linken!

11

25 négyzetméteren laksz, ahol minden hely számít? Nyakalj több dobozos üdítőt, mert nézd csak mire jó a zárófüle? Bizony ám, egymásba akaszthatod a vállfáidat és lefelé terjeszkedhetsz, nem széltében!

1
Légmentesen zár! Mélyhűtőbe is teheted! És ingyen van!

12

Te hol töltöd a telefonodat? Én a családom agyára megyek azzal a hülye szokásommal, hogy a fürdőszobában, a mosdó melletti törölköző tartóra hajítom, és a borotva vagy hajszárító konnektorba dugom. Szuperségeink következő csecse példánya ez a kiürült testápoló/tusfürdő doboz, mely életének második – nemes – szakaszába lépett.

12

A kutyafáját, kiesett a fülbevalóm, de ezt már lőhetem, mert a porszívó felszippantja, a tartályban pedig már esélyem sincs megtalálni! Hoppá-hoppá, hát erre is van megoldás!

13

Sok az idióta kis tálka a grillpartykon? Ennek vége! Muffinsütőbe a szószokkal, apróságokkal, abban tálald ezután már!

14

Kocka vagy, és rakásra gyűlik a sok kiürült lemeztartó box?
Anyád csomagolhatja bele a szendvicset! Igyekezz minél nagyobb kiszerelésűt venni! 🙂

1

Sokszor előfordult, hogy kifutott a kajád, és tiszta csiriz lett az edény oldala, és a tűzhely? Egy egészen egyszerű okos trükkel azonban megelőzhetjük, de legalábbis elodázhatjuk a problémát. A megoldás mindig is előttünk feküdt, csak nem jöttünk rá! Aki főz, annak fakanál is lesz az arzenáljában, szóval mindössze annyit kell tennünk, hogy a fakanalat keresztbe fektetjük a lábason. Mi történik? Miért nem fut ki a víz? Talán megijed a fakanáltól?!

A megfejtés a következő: a problémát az egyre sokasodó buborékok okozzák, amelyek növekedve túlnőnek az edény falán, és már kész is a káosz. A fakanálnak ütközve azonban kipukkannak, és nem lépik túl a kritikus szintet – legalábbis egy darabig, ugyanis ha csutkán megy alattuk a gáz, akkor a fakanállal legfeljebb pár percet nyerhetünk. Persze néha pont ezen múlik az üdvösségünk, szóval nem rossz dolog ez a fakanalas praktika!

1

Egy szendvics is nézhet ki jól, de nem? Ahhoz, hogy a sarkoknál ne a száraz kenyeret rágjuk, és a szalámi se lógjon túl összezsírozva mindent, csak elő kell hívnunk cseppet a geometriát…

1

Hogy én ennek mennyire megörültem! Meglátsz az újságban egy szuper receptet, aztán már készítenéd is el, majd rájössz, hogy baromi nehéz mutatvány a hozzávalók, és elkészítés miatt állandóan oda rohangálni, ahol vízszintes helyet találtál neki. Helyet is pocsékolsz vele, és a rálátás is totál béna. Nagyi és a nadrág csíptetős akasztó… Na ja!

1

És igen, tényleg egyszerűbb flakonba tölteni a palacsinta tésztát és abból nyomatni a megfelelő adagot, mint merőkanállal belebarbárkodni a serpenyőbe.
Mondjuk én 50 db alatt neki se állok a sütésnek, amihez már kell bizony egy másfél literes flakon.

1

Tudtad, hogy cérnával sokkal szebben lehet szeletelni a képlékeny dolgokat, mint késsel?

1

Igen, az bizony a szívószál tartó rajta 🙂

1

Szoktál tortilla kosárkákat sütni? Ha eddig azért nem csináltad, mert nem tudtad formázni hozzá a tésztát, tessék! A muffin sütőt fenékkel felfelé beolajozod, a tésztát belenyomod aztán hajrá!

1

 

1

Nálatok mindig meg van mind a 200 db távirányító? Én bevallom böcsülettel, sokszor elhangzik itthon a : “kilátta a távirányítóóóót?” című kérdés…

Szóval a varázsszó: tépőzár.

1

Jól jön egy kis elrejtett vészhelyzet pénz a vakációkon, nem? 🙂

1

Oh, hát mondom én hogy a wc papír guriga multifunkcionális, de nem?

1

Anyázás helyett: egy apró műanyag véget illesszünk a ragasztó szalagjaink végére, hogy a következő használatkor ne kelljen fél óráig körömmel vakarászni, hogy újra használni tudjuk.

1

Áram kimaradásnál is hasznos lehet a következő jó ötlet! Használd a mobil telefonod fényét úgy, hogy rá raksz egy üveg vizet, és így erős, szórt fényt kapsz, nem csak egy sugárban világítasz vele!

1

Szerezd be a karabinert, és az 5.emeletre is egyszerre viszed fel a 25 zacskódat ezentúl!

1

Egy pár szárnyas iratcsipesz, és vége az asztal mögötti káosznak!

1

Hullafáradtan ülsz a váróban, vagy vonaton, vagy bárhol? Aggódsz a csomagodért?

Dugd át a lábad a sporttáskád fülén. Biztos, ami biztos…

1

Besült a laptopom fél éve, mint kiderült azért, mert nem porszívóztam rendszeresen.
Mondjuk soha. Mert fogalmam nem volt, hogy ezt illik, vagy kell. Néha fejre állítottam és megpaskoltam, ha valami benne van, hát hagyja el rögvest. Rosszul tettem. 40ezret kérnek az új alaplapért. Szóval ha precíz és körültekintő vagy, leveszed akár egy mackós mézes üveg tetejét, ráhúzod a porszívód csövére, majd neki esel a jószágodnak!

1

Van macskád? Ne hagyd lógva a wc papír végét, ha jót akarsz magadnak! 🙂

1

Egyenletesebben melegszik a maradék étel, ha kis kört csinálsz a közepére mielőtt mikrózod.

1

Éppen elfogyott a cd tokod, de szükséged lenne rá? Sima borítékból kilóg, maszekolnod kell egyet. Tessék, origamizd ki magadnak ezentúl!

1

Mélyen van a gyertya kanóca? Jól van, ezentúl ne égesd magad rommá, gyújts meg egy szál spagettit és rajta!

1

Hű de jól tud esni buli utáni nap reggelén a maradék pizza mi? Csak ne lenne olyan rágós, száraz a széle mikrózás után. Ha teszel mellé egy pohár vizet, finom puha széleket kapsz.

1

Csinálj egy fotót a haverodról, aki a kezében tartja azt a tárgyat, amit éppen kölcsön kapott tőled, elvégre nem káptalan az agyad 🙂

1

És már megint a wc papír guriga 🙂 Két darab rajzszög bele, felül kihasít és kész az iPhone hangerősítő, bárhol is lenne szükség rá.

1

A teniszlabda megannyi funkciója.

1

Ha már disznómód ráéheztél, 4 perc a mikróban és falható a kukorica!

1

Nincs italtartó a kocsiban? Nem probléma! 🙂

1

Jaaa, hogy nem kötelező rommá ütni a kezünket szögelés közben?

1

Nincs jégakkud de piszokul iszkolnál másnap a strandra hideg sörökkel? Néhány vízzel telített szivacsot fagyassz le, és tedd műanyag záras tasakba.

1

Ha van macskád, aki előszeretettel ül a monitorod elé, vegyél elő mondjuk egy társasjáték dobozt, tedd az asztalon megfelelő távolságra a képernyőtől, és figyelj! A macskákat mágnesként vonzzák a dobozok!

1

Amikor a baba ágy második funkcióját tölti be.

1

Végtelenül bosszantó tud lenni a jobb és bal keresése ugye? Hogy mindig azonnal tudd melyik-melyik…1

És a nadrág tartó csipeszei is sok mindenre alkalmasak…

1

Csak, hogy tuti ne húzódhassanak szét a munkálatok közben!

1

Ha gyorsan szeretnéd lehűteni az italt, tekerd körbe nedves/vizes papírtörlővel, és tedd a hűtőbe. Kb 15 perc alatt tökéletesen hideg innivalóhoz jutsz!

Most már csak rajtad múlik! Légy kreatív, és nyűgözd le a 2015-ös vacsora vendégeidet is 🙂

(Gini Papp)

Ötletek: viralnova

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. 😀 Tudtam, hogy érdemes lesz reggel felébrednem! 🙂 Köszi!

 2. Benedek Kovács says:

  a fogkrémes trükk végtelenül egyszerű:
  a nem zseléalapú fogkrém (tehát ez fontos) alapja a nagyon finom kőpor, ami elsősorban a fogakat polírozza, de ezáltal remekül alkalmas az üvegfelület és egyes nemesfémek fényesítésére is.

  szívesen 😀

 3. Köszi Viki! 🙂
  Az első feléhez: én bőrvarró (cipővarráshoz használják) cérnát használok, mert olyan erős, hogy előbb vágom szét az ujjam, mint hogy a cérnát szétszakíthatnám 🙂

 4. Victoria Polonyi says:

  Nagyon okos, ügyes dolgok! Csupán 2 megjegyzésem volna. A sütemény és sajtszeletelés alternatívája nem cérnával történik, hanem fogselyemmel (dental floss=fogselyem); az iPhone speaker pedig nem tartó, hanem egy gyors “hangszóró”, ami bármelyik okostelefonnál beválik! 😉


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!