Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A mozis coca-cola 44 teáskanálnyi cukrot tartalmaz! Tudod mit iszol?

100 éve isszák az emberek ha kell, ha nem; de igazából nem sok fogalmuk van róla mit szeretnek rajta annyira, arról pedig igazán nem, hogy mit művelnek magukkal ezzel!

 

 

1

A kóla ártalmas egészségügyi hatásai:

A kóla fogyasztása az egészséges italok (pl. tej, kalciummal dúsított gyümölcslevek) rovására történik, ezáltal egyszerűen ezek az emberek nem jutnak megfelelő mennyiségű D vitaminhoz és kalciumhoz.
A kólában lévő koffein hatására fokozódik a vizelés, a vizelettel történő kalcium-ürítés, a csontokból való kalcium-kiáramlás.
A szervezet a foszforsavat kálciummal próbálja kompenzálni. Amennyiben nem áll elegendő kálcium rendelkezésre, akkor a csontokban lévő kálciumot használja.
A kóla megköti a kalciumot, amiből ha nincs a vérben elegendő mennyiségű, akkor elkezdi kioldani a csontokból! A túl sok kólának csontritkulást okozó hatásáról az „American Journal of Clinical Nutrition” nevű komoly tudományos lapban Katherine Tucker, a bostoni Tafts Egyetem is beszámolt.
Az alacsony kalcium szint csontritkuláshoz vezet, amely a csontok gyengülése révén emeli a törések kockázatát. A betegségben az amerikai lakosság több mint a fele (főleg a menopausa után lévő nők) érintett.
A sok kóla rongálja a fogakat, mert a sav megtámadhatja a fogzománcot.
1 pohár kólában több cukor van, mint két szelet süteményben! A túlzott cukorfogyasztás pedig köztudottan káros.

Azoknál az embereknek, akik cukros üdítőitalokat fogyasztanak rendszeresen, 48%-al nagyobb az esélye a szívrohamra és a strokera, mint azoknak, akik csak ásványvizet, vagy 100%-os gyümölcsleveket fogyasztanak naponta. A tanulmányt a rangos Journal Respirology közölte, melyből kiderül még, hogy az egészségtelen üdítők fogyasztása tüdő és légzési rendellenességek, beleértve az asztma és a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) megemelt kockázatával is jár.

Ha már bespájzoltunk, kiönteni sem kell, hisz egy csomó mindenre használható a benne lévő savak és a kitudja még milyen összetevők jóvoltából:

1. Eltávolítja a zsír foltokat a ruhákról és szövetekről.

2. Eltávolítja a rozsdát, fellazítja a rozsdás csavarokat.

3. Eltávolítja a vérfoltokat a ruházatról és a szövetekből.

4. Feloldja az olajfoltot a garázs padlójáról. Öntsd a foltra, hagyd rajta hosszabb ideig, majd áztasd, mosd le.

5. Tisztítja az égett serpenyőket. Áztasd be kólába, majd öblítsd le.

6. A vízforraló is kiválóan tisztítható vele, áztatással.

7. A kóla alkalmas az akkumulátor huzalvégződéseinek rozsdátlanítására: Önts egy doboz kólát a huzalvégződésekre, és a rozsda szétpezseg.

8. Tisztítja a motort, a kóla forgalmazók már évtizedek óta használják ezt a technikát saját teherautóik tisztán tartásához.

5

9. Csillogóvá varázsolja a régi pénzérméket.

10. Tisztítja a fugát. Öntsd a konyha padlójára, hagyd néhány percig hatni, majd töröld fel.

11. Eltávolítja a rágógumit a hajból. Egy kis tálba, vagy pohárba önts kólát, áztasd bele a hajvéget, hagyd néhány percig hatni, majd töröld le.

12. Eltávolítja a foltokat az üvegporcelánról.

13. Piszkos a medence? 2 liter kólát adj a vízhez és kitisztul.

14. A diétás kóla a haj szőkítésére, világosítására is kiválóan alkalmas.

15. A durva foltokat a szőnyegen áztasd be, súrold át kólával, majd szappanos vízzel mosd le.

16. Tisztítja a WC-t. Öntsd bele a wc kagylóba, hagyd egy darabig hatni, majd öblítsd tisztára.

17. Autó polírozásra, és krómozására is kiválóan alkalmas.

19. Fémbútorokról a festék csík eltávolítására is használható. Áztass be egy törülközőt kólával, és kezeld vele a festett felületeket.

20. Sok államban az autópálya-rendőrség két gallon (8 liter) kólát tart a csomagtartóban – balesetek után ezzel lehet a vért feltakarítani az útról.

A Coca-Cola európai elnöke elismerte, hogy sok vásárló észre sem veszi, hogy mennyi cukor van a cég italaiban. James Quincey a Newsnightban beszélt arról, hogy emiatt változtatni kell a dolgokon.

3

Azután ismerte be mindezt, hogy Jeremy Paxman teszteltette a mozikban kapható cola adagokat – ami igazán megdöbbentő eredménnyel végződött, egy kis adagos kóla 23, egy nagy adagos pedig 44 teáskanálnyi hozzáadott cukrot tartalmaz, amit a fogyasztók egy ültő helyükben fogyasztanak el.

Amikor Paxman megkérdezte, hogy mi a jó a Coca –Colában a fogyasztóknak, Quincey azt válaszolta : ” Nem kevés cukrot tartalmaz … ebből lesz az energia. Hogy mindez szükségszerű-e? Nem, nem az. ”


NEWSNIGHT: Paxman shows Coca Cola boss how much… by dm_522c09cf20d0a

Quincey arra is rámutatott, hogy a mindennap fogyasztott dolgok, mint a cappuccino vagy egy fél croissant – ugyan csak 35 g vagyis hat teáskanál cukrot tartalmaznak. Azt is kihangsúlyozta, hogy a cég keményen dolgozik azon, hogy az emberek tudatában legyenek a termékeik kalória-és cukortartalmának, hogy a fogyasztók megalapozott döntést hozhassanak.

A brit irányelvek szerint az édesített élelmiszerek, szénsavas üdítőitalok, méz, szörpök és gyümölcslevek készítéséhez használt hozzáadott cukor mennyisége nem haladhatja meg az élelmiszerekből kinyert teljes energiamennyiség 10 százalékát.  50 gramm, vagyis körülbelül 10 kockacukor naponta a felnőtteknek és nagyobb gyerekeknek, és kilenc kockacukor az öt és tíz év közötti gyermekeknek. Egy 500 ml-es Coca-Cola azonban 10,5 kockacukornyi hozzáadott cukortartalmával máris meghaladja ezt a felső határt.

Mi a helyzet a diétás kólával? Cola light és zero:

Külön említést érdemel a cola light, amely a fentieken kívül még aszpartamot is tartalmaz, amely idegméreg és hosszú távon fogyasztva komoly betegségek forrása. Azonban a fogyasztó nem tudja és nem is gondol rá, hogy ez a colában lévő aszpartam hatása.
Ez tehát nem tartalmaz annyi kalóriát, de hamarabb öl, illetve mérgez! Természetesen a többi összetevőben (foszforsav, koffein) ugyanolyan. Az aszpartam-mérgezés a nyolcvanas évek óta jól őrzött titok. Számos kutatás és a tapasztalatok egyértelműen kimutatták mérgező és betegségeket előidéző hatását. Az aszpartam egy veszélyes adalékanyag, ami a testbe kerülve rákkeltő anyagokra bomlik, és elmegy modernkori horrornak, amit odabent művel.
Több mint 90 mellékhatást tulajdonítanak az aszpartam fogyasztásának. Hihetetlennek tűnik, nem? Pedig nagyon igaz.
Hogy képes egyetlen vegyi anyag ekkora kárt okozni?
Az aszpartam a vérbe kerülve lebomlik, és így képes keresztül utazni az egész testen, és bármilyen szövetbe lerakódni. A ciklamáttal vagy a szacharinnal ellentétben az aszpartamot megemészti a szervezet. Elfogyasztása után a benne lévő metanol (faszesz) formaldehiddé, majd hangyasavvá változik.
A formaldehid belégzése halálos, rákkeltő. További összetevői, a fenil-alanin és az aszparginsav pedig mérgezőek.
Az aszpartam mellékhatásai:
Látászavarok, szemfájdalom, fülcsengés, hallásgyengülés, epilepsziás görcsök, migrénes fejfájás, egyensúlyzavarok, memóriavesztés, állandó álmosság, végtagzsibbadás, részleges bénulás, remegés, depresszió, ingerlékenység, agresszió, álmatlanság, fóbiák, szapora szívverés, légzési nehézségek, hányinger, hasmenés, véres széklet, hasfájás, nyelési fájdalom, bőrviszketés, kiütések, asztma, herpesz, tályog, menstruációs zavarok, a haj elvékonyodása, hajhullás, hirtelen súlyvesztés, fokozatos súlygyarapodás, fájdalmas vizelés, túlzott szomjúság, bedagadt lábak, visszafordíthatatlan agykárosodás, születési rendellenességek, gyomorfekély, izületi fájdalmak.
Ha a felsorolt mellékhatásokból többet is észleltél már magadon, esetleg fizikailag megmagyarázhatatlanul gyengülsz, azonnal tedd le a diétás kólát (is)!
Mit lehet tenni, ha már rászoktál?!
5
Természetesen ugyan azt, mint a káros dohányzásnál.
Leszokni!
A leszokáshoz segítséget nyújthat a Coffea D12 homeopátiás szer és a lúgosító étrend, azaz nyers gyümölcsök, zöldségek és vértisztító (pl. csalán) teák fogyasztása. A lelki függőség kezeléséhez általában elengedhetetlen valamilyen pszichoterápiás módszer, például kineziológia vagy autogén tréning.
Sok sikert hozzá!
Persze mindenkinek szíve joga azt enni, inni, ami neki jól esik.
Én azért, ha rajtam múlna betiltatnám.
Na, nem mindenkire vonatkozna a tilalom 🙂

2

Oké, ez csak egy cinikus tréfa volt, nem kívánok senkinek rosszat.
Épp ezért még neki sem engedném, hogy fogyassza 😉

(Gini Papp)

Antal Valinál további olvasmány a mellékhatásokról

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Gábor Takács says: (előzmény @Laszlo Hagymasi)

  Ha valakit érdekel akkor ne csak a negatív dolgokat nézze, mert van jótékony hatása is! Mindennek! Vannak betegségek amire pl. a cola hasznos és olcsó megoldás. Nem megyek bele , akit érdekel utána jár. Emellett nagyon jó csavarlazító 🙂 .. A viccet félre téve a szervezetünknek szüksége van a rossz dolgokra is hogy a későbbiekben
  ellenállóbb legyen, plusz a mutációt elősegítő dolgokra is mivel ha nem mutálódik az ember akkor sajnos kihalunk hölgyeim és uraim! Köszönöm hogy hozzászólhattam.

 2. Laszlo Hagymasi says:

  A testunk nem kalciumot hasznal a foszforsav kozombositesere hanem foszfatot.a csont kalciumfoszfatot tartalmaz,ebbol a test kivonja a foszfatot a kalcim meg kiurul a vizelettel.ja es a TEJ az NEM egeszseges,mar csak azert sem mert szinten tul savas a testnek es eppugy mint a kolanal itt is foszfatot hasznal a test a kozombositesre.ha egeszseges italt szerene valaki inni az igyon VIZET!

 3. Zieser Andreas says:

  Az aszpartan ellen évtizedek óta megy a harc. Amig az emberek butaságokkal vannak elfoglalva, nem sok történik.

 4. Bíró Béla says:

  Végre valaki mert írni ezekről a dolgokról. Különösen az aszpartamos rész tetszett nagyon, ugyanis tényleg iszonyat veszélyes méreg, mégis mindenbe belerakják. A legnagyobb vicc, hogy pont olyan készítményekbe rakják, amiket aktív sportolók, testépítők fogyasztanak leginkább meg olcsó színes gyerekitalokba. Undorító. Valószínűleg azért a nagy titkolózás és a széleskörű alkalmazás, mert ez a cucc 200-szor édesebb a cukornál és jóval olcsóbb az előállítása. Hiába, a profit mindenek felett. Köszönöm hogy írtatok róla.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!