Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

3millió embert fenyeget az otthontalanság (videó)

3 millió ember. Annak ellenére, hogy Magyarországon ma 500.000 lakás áll üresen, ennyien vannak köztünk azok, akiknek nincs biztos és megfelelő otthona. Európában több hozzánk hasonló helyzetben lévő ország megoldotta már ezt, mi is megtehetnénk. A Zöld Pók és a Van Esély Alapítvány egy három részes sorozatot készített a lakhatási szegénységről, melyek közül kettőt adtak ki. 

 

 

Az egyik ilyen videójuk hatalmas karriert futott be a neten, pár óra leforgása alatt összejött a 150 ezer forint. Egy 19 éves srácnak gyűjtöttek, akivel véletlenül ismerkedtek meg.

1

Valaki másról forgattak épp egy hajléktalanszállón, és ő csak arra járt és énekelgetett. Összebarátkoztak, és kiderült, hogy éppen kidobták a nevelőszülei otthonról. Szíve szerint matematikus lenne,  de éppen a traktoros vizsgát szerette volna letenni. Erre gyűjtötték végül össze a pénzt. A története abban segített, hogy megmutathassák, vannak emberek, akik nem önhibájukból lesznek hajléktalanok.

A  sorozat záró epizódjának 8 percében további szereplőkkel találkozhatsz, bepillanthatsz a sorsukba:

A Zöld pók nem titkolt célja, hogy filmjeikkel tömegeket mozgassanak meg, akik felszólalnak a lakhatás problémája ügyében!

(Gini Papp)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!