Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Döbbenetes képek a farkasokkal élő férfiről

Egy 79 éves férfi, név szerint Werner Freund olyasmit csinál, amit nehéz elhinni. Szó szerint a farkasok között él már 40 éve. Döbbenetes képek. Készülj fel, különösen az utolsó kockákra!

 

 

A farkasok népe, nem arról híres, hogy emberekkel barátkozna.

Wolves are obviously a very feared species.
De Freund most rácáfol erre.
But Freund takes that belief and shatters it.
Teljes jogú tagja a falkának. Ahogyan Ő tiszteli Őket, úgy tisztelik Őt viszont a farkasok. 
He is basically a member of the pack. They respect him as much as he respects them.
“A farkasok valójában játékosak amikor velem vannak” – mondja Freund.
His wolves are actually PLAYFUL when he's around.

Ennek oka, hogy letelepedett közéjük, segíti a falkát.

Freund falkája a Wolfspark Sanctuary,  Merzig-ben található. Farkas kolónia hat helyen lelhető fel, Szibéria, Északi-sark, Kanada, Európa és Mongólia területén.

Ez a populáció javarészt Freundnak köszönhető, aki gondoskodik a kölykökről születésüktől. Félelmetes, de MINDENT együtt csinál velük!

És a MINDEN szó tényleg MINDEN…

Komolyan MINDEN…

Seriously... EVERYTHING.
(Gini Papp)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Nagyon köszönöm a sok hasznos információt!

 2. Papp Kornélia says:

  Werner Freund ez év februárjában meghalt. 80 éves volt. Nekem megvan egy könyve a Farkasember címmel. Ez az ember zseniális volt, nagy dolgot vitt véghez egész életében csakúgy mint Gerald Durrell. Érdemes elolvasni a biográfiáját és mellesleg a parkja ami most az ő nevét viseli, Merzig városa mellett van és szabadon látogatható. Kertésznek tanult, aztán állatkerti gondozó volt, aztán medvékkel foglalkozott és végül farkasokkal. Mindenféle nagyragadozóval kivételesen jól tudott kommunikálni. És idegenlégiós volt, szóval keményen űzte. Illett hozzá amit csinált. Nyugodjék békében! A könyve számomra a farkasbiblia.

 3. Csigás Zoltán says:

  És az is döbbenetes mekkora baromságokat csinál, főként az utolsó képek! A farkas sokkal intelligensebb annál, hogy ne tudná a fajok közti különbséget! Ezért nem is lehet egy farkas “falka” (a természetben nincs falka, csak család, papa-mama és különböző évjáratú kölykeik, általában 2 éves korukban hagyják el a családot, de van amelyik marad tovább) teljes jogú tagja! Az ember már csak a fizikai felépítése okán sem tudja a farkas mozdulatait és hangkészletét produkálni! Úgyhogy ennek semmi értelme! Fajok közötti kommunikációval is kiválóan lehet a farkasokkal együtt dolgozni, valahogy úgy, ahogy a kutya háziasításának hajnalán! Ott is mindkét faj hatott egymásra és egy párhuzamos viselkedési minta alakult ki!

 4. Levente Varga says:

  Én csak kíváncsi voltam a kommentekre, de eddig nem találtam semmit 🙂
  Valahol irigylésreméltó ez az ember, de ehhez tényleg szükség volt a 40 évre, hogy elszakadjon a napi és a társadalom diktálta normáktól megfelelésektől, itt is meg kell felelnie, de ehhez nem kell a gerincét megtörve alkalmazkodnia és eltűrnie a hatalom arroganciáit.
  Csak beilleszkedett egy jól működő hierarchiába, ahol még az is boldog lehet aki legalul van.
  (hirtelen ködös gondolatok)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!