Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Half-Drag, amikor a férfiak félig királynők! (fotósorozat)

Half-Drag -nak nevezik a fotóművészetnek azt az ágát, ahol nagyszerű sminkesek hada alakítja át a férfiak  arcának, fejének felét királynővé. Nem, nem nővé! Királynővé!

 

 

Leland Bobbé nevéhez kötődik az elnevezés és a műfaj is, melyet igen sokan próbálnak utánozni, követni. Megmutatni a férfiakban a Lady Gaga-t.

10

Ahogyan RuPaul, a híres transzvesztita megfogalmazta pontosan:

“Én nem nőket személyesítek meg, vagy utánozok! Hány nő hord 12 centis sarkú cipőt, vagy méteres hosszúságú parókát, és testhez álló ruhát? Én nem úgy viselem a ruhát mint egy nő, én úgy viselem, mint egy transzvesztita!”

Ez tehát egy teljesen más fogalom és életérzés. A Bobbé fotók úgy tűnik fotóshoppal vannak elkészítve, de ez nem így van. Az egyik oldalon a nehéz, erős smink dominál, a másikon a finom árnyalás, mely kihozza a férfi arcvonásokat.

A képen szereplő férfiak mind Drag-királynők, akik tökéletesen utánozzák egy-egy népszerű énekesnő mozdulatait, arcmimikáját, gyakran kissé vadabban.  De nem mindegyikük imitátor, van aki saját stílusát hozza, és egyéni koreográfiával dolgozik.

15

Minden egy facebook fotóval kezdődött. A New York-i fotós feldobta az első képet az oldalára, majd annyi tetsziket kapott, hogy márciusban elindította Half-Drag fotókampányát.

Néhány képen látsz olyan Drag-Queen-t, aki megtartotta arcszőrzetét, ezért megkérdezték tőle: “miért akarsz úgy viselkedni, olyannak látszani, mint egy nő, ha szeretnéd megtartani a férfi jegyeidet, például arcszőrzetedet?”

A válasz újra csak logikusan hangzik: “Nem nőnek akarok látszani, hanem Drag-királynőnek! Mivel a mindennapi életben ‘normális’ vagyok, nem tüntetem el a férfiasságomhoz tartozó részleteket.”
(RuPaul is művészetnek tartja, és hetero, családos emberként éli meg a nappalokat, míg éjszaka fantasztikus Drag Díva.)

13

Sok  Drag-Queens bárokban, klubbokban, kabarékban lép fel, és az előadásaikban sokszor eltúlozzák a nőiességet. Dívák, glamour királynők is egyben, akiknek személyisége épp oly fontos, mint a sminkjük.

Mielőtt bárki is ítélkezik felettük érdemes egy dolgon elgondolkodni.

Ezeknek a képeknek fontos üzenetük van. A Drag-Queen-ség egy performansz. Egy művészeti ág, amit nem úgy kezelünk. Férfiak, akik úgy öltöznek és viselkednek mint a nők, de nem akarnak nőknek látszani. Ők Királynők… 🙂

Ez a művészeti ág nem egy átlagos péntek esti mulatság része. Ezek az emberek szépen kivitelezettek. Csak nézd meg a fényképeket! Ez már-már kosztümös darab. Egy Drag-Queen úgy néz ki egy kicsit, mint Marie Antoinette. (és a képeken egy kicsit a bátyja is 🙂 ). Akárhogy is, a képek nagyon erőteljesek.

19

20

18

17

16

14

12

11

9

8

7

6

5

4

3

2

1

(Gini Papp)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Zsóka Illés says:

    hát azért nem mindegyik olyan szép, de van amelyik kifejezetten szép és én se mondanám meg róla hogy nem nő. Pl: 5,6,8,10,11,13,15,17,20-as, felülről számolva.

  2. Tünde Melinda Puding Szászy says:

    Nem semmi! Le a kalappal! Eszméletlen jó képek, elmélázok rajta rendesen ! 🙂 Ahogy elnézem a képen szereplő férfinépet, simán elmehetnének nőnek is, ha mondhatom így, gyönyörűek!

  3. Bettina Csipai says:

    Néhány esetben meggyűlne a bajom, ha ki kéne találnom a színpadon látott (király)nők nemét, nem semmi!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!