Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Bravúros reklámok a vakok védelmében! (videók)

Novemberben döbbentett meg sokakat egy cikk arról, hogy kutyája miatt szállítottak le egy vak férfit a repülőről , ezért örültem meg különösen annak a kampány videónak, amit a Norvég Vakok- és Gyengénlátók Szövetsége készíttetett egy reklámügynökséggel. Bár szinte köztudott, hogy ezek a jól kiképzett állatok a világtalan ember szemei, hazánkban is előfordult, hogy nem engedték be őket boltokba, vagy nem engedték fel őket tömegközlekedési járművekre.
A kampányfilm remekül domborítja ki, hogy sokkal inkább örülnünk kellene ezeknek az intelligens, jól kiképzett állatoknak, mint szúrós szemmel nézni őket, vagy ami rosszabb, meg sem engedni a jelenlétüket valahol.

 

 

Nos igen, van rosszabb, mint a vakvezető kutya. Az irónikus, humoros hangvétel nagyon intelligens formában “hülyézi le” a kötözködőket.

Nem az első eset, hogy a Szövetség a humorhoz fordul és kampányol az állatok elfogadásáért. Jó példa ez a civil és nonprofit szervezetek számára, hogy szabad ilyen reklámokkal, hirdetésekkel fejen kólintani az embereket, vagy könnyfakasztót bedobni, hogy egy percre megrázzák magukat, és felébredjenek azt illetően, mi ellen is tiltakoznak olyan hevesen!

Mert ugye milyen dolog már az, hogy kiváltságnak kell tekintse a világtalan ember, hogy beviheti valahova a kutyáját?! Már pedig ez így működik…

1

És a munkaerő piacon is számolni kellene a vakokkal:

Ami azt illeti, költség kímélőbbek, mint látó társaik 🙂

(Gini Papp)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!