Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Rák túlélőket fotóz a művész víz alatt (csodaszép fotók)

Erena Shimoda fotóművész, a víz alatti világra specializálódott. Gyakorló búvárként, szerelmese a víznek. Ahogyan magáról fogalmaz, “beleestem a mély kék világba, ahol a szellem és lélek is megtisztul”.

 

 

Amikor tragikus balesetet szenvedett el édesapjával – akit el is vesztett ekkor -, mindene összetört. Hosszú ideig lebegett a lehetősége annak, hogy elveszíti látását és bal karját. Érzelmileg és fizikailag is újra kellett építenie magát, és ekkor fedezte fel, hogy amikor másokon segít, Ő maga is gyógyul. Az amerikai fotós kieszelt egy lenyűgöző tervet, amiben olyan embereket fényképezett víz alatt, akik túl élték a rákot. ‘A vízben az emberek újra felfedezik a szépségüket, az erejüket és a képességeiket’ – vallja Erena, aki önkéntesként dolgozott már rák betegekkel, a “Look good, feel better” kampánya során, az American Cancer Society-nál. A víz alatti gyógyító projekt működik, mert a traumatikus élményeket csillapítja, és a jelenlévőknek segít újjáépíteniük az önbecsülésüket. Miután legyőzték egészségügyi problémájukat, elkezdtek megbirkózni új valóságukkal.

Nézz meg ezek közül a légiesen könnyű, gyönyörű képekből néhányat:

12689104573

Addig, amíg a víz alatt próbálnak maradni, csak azzal tudnak foglalkozni, a jelennel. A pillanattal. Shimoda gyönyörűen ragadja meg ezt a pillanatot…

CBSnews

(Gini Papp)

Ha tetszett a cikk, talán ez is érdekelni fog: A nagy rákbeteg átalakítás
valamint
A férfi, aki rózsaszín tütüben nevetteti mellrákos feleségét

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!