Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Ujjak nélkül készíti lenyűgöző és méregdrága ékszereit az aranyműves!

“Az ujjak csak útban vannak” – mondja a 48 éves Annette Gabbedey aranyműves.
Hogy miért olyan biztos ebben? Mert sosem voltak ujjai, azok nélkül született, mégis lenyűgöző, aprólékos műalkotások kerülnek le a munkapadjáról!
Semmiféle speciális berendezést nem használ bonyolult ékszerei létrehozásához. A családja mindig ösztönzőleg hatott rá, akik hitték, hogy Annette nagy dolgokra hivatott, ezért hatásukra a londoni Hatton Gardenben végezte el az iskoláját.
1

 

 

A 48 éves  Annette Gabbedey semmiféle speciális berendezést nem használ bonyolult műalkotásai elkészítéséhez

2 3

 

Az ékszerész tervei különféle fémeket (sárga- és fehér arany, platina), valamint drága- és féldrágaköveket tartalmaznak

A tehetséges nő, akinek ékszereit több ezer fontért adják el – amint a képeken is láthatod -, úgy készíti el lenyűgöző alkotásait, hogy nincsenek ujjai.
Annette így hozza létre ezeket a finom gyűrűket, fülbevalókat, karkötőket és nyakláncokat, melyeket még gyémántokkal, opállal és más drágakövekkel is díszít Frome-ban (Somerse) lévő műhelyében. A szakértő aranyműves bizony nem használ speciális eszközöket, ami segítené a munkájában.
Azt mondja : “el sem tudom képzelni, hogy az embereknek hogy sikerül mindezt ujjakkal elkészíteni”.

4

Az aranyműves saját stúdiót és butikot működtet a festői szépségű
Catherina Hill-en

Az ékszerész azt mondja: ” én nem vagyok fogyatékos, teljesen normálisnak érzem magam.” Amikor az emberek megkérdezik, hogyan vagyok képes elvégezni a mindennapi élethez tartozó munkákat, azon kívül megalkotni ezeket a tárgyakat, én felteszem a következő kérdést nekik: ” Hogyan vagy képes használni az ujjaidat?”.
24 éve költözött Somersetbe, de hírneve bejárta már egész Nagy-Britanniat, az egyik legjobb kézművesnek és opál szakembernek tartják szülőhelyén.

2

Annettenek van egy bőrpánt a csuklóján, amivel az ékszert lesegíti a munkapadról, a másikon pedig a szerszámot tartja vele

3

A képzett ötvös hagyományos szerszámokkal készíti el több ezer fontot érő ékszereit

4

Ezt a gyönyörű fehér arany gyűrűt, brilliáns csiszolású gyémánt és Tanzanit díszíti

5

Csodaszép smaragd és gyémánt berakásos ékszerei

6

Mrs Gabbedey ragaszkodik hozzá, hogy nem fogyatékos, és hogy ujjai csak zavarnák Őt a művészetében

7

Ez a sárga és fehér arany nyaklánc – gyémánt medállal – akvamarinon függ

8

 

Az ékszerész, mint vezető opál szakember szerzett hírnevet. Ez a fehér arany gyűrű, opált tart, sárga arany foglalatában

9

Mrs Gabbedey egy £ 25,000  értékű, opál és gyémánt nyakláncot készített magának, ezzel ünnepelte 21. évét az ékszer iparban.  

Vallja, hogy egészen kis korban meg kell tanulni, hogy a világ különböző típusú emberből épül fel. A legdrágább darab, ami valaha kikerült a kezei közül, egy 25.000 £-os,  18 karátos sárga- és fehér arany, boulder opál és gyémánt medálos nyaklánc volt, amit nem másnak, mint saját magának csinált, hogy ezzel ünnepelje 21. évfordulóját az ékszer kereskedelemben.
“Sok fajta ember, sok fajta kihívással küzd, azt hiszem számomra ezek a kezeim. De én nem igazán látom kihívásnak, egyszerűen csak tudom, hogy ez van…” – zárja mosolyogva a beszélgetést ez a nagyszerű nő.

(Gini Papp)

dailymail.co.uk

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!