Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Egy évig alszik utcán a srác, hogy felhívja a figyelmet a hajléktalanságra

Indigó-, kristály és szivárvány gyerekek. Talán olvastál már róluk. Az is lehet, hogy Te magad is az vagy. Hangzatos jelzőknek tűnhetnek. De ha van fogalmunk arról milyen céllal érkeznek, már nem is a hangzatosságán van a fókusz.
Komoly változtatásokat hoznak a föld számára. Eltökéltek és a végsőkig is elmennek azért, hogy a régi, rossz beidegződésekre felhívják a figyelmet. Mondjuk úgy, nem engedik, hogy tovább dagonyázzunk a jó meleg, büdös sarunkban.

 

 

Egy közülük Rudy Hummel. Mindössze 17 éves, és tipikus új generációs forradalmár. Csendes úttörője a saját, fontos céljainak. Eltökélte, hogy változtat a hajléktalanság problémáján és ezt nem szónoklatokkal igyekszik elérni.
Felvette a kapcsolatot különböző adománygyűjtő szervezetekkel, és az arca kíván lenni az utcán élő embereknek.
Úgy döntött – szinte gyerekfejjel -, hogy egy egész évig a hajléktalanokkal együtt él a szabadban. Igen, télen is!

1

Rudy télen is a szabadban él, ezzel demonstrál

Hozzá tartozik a történethez, hogy Rudynak nem ez az első bizarr ötlete. A fiú szereti kipróbálni magát, ezért amikor otthon töltötte a napjait, akkor is sokszor éjszakázott a kertben, még télen is, a maga által épített kis hókunyhójában.

1

A fiú, a maga által épített hókunyhóban alszik éjszakánként

A kinti – 23 fokban, nála 7 fokos ‘meleg’ van. A túléléshez 3 pár meleg zoknit, felső testén 3-6 réteg, míg alsó testén 3 réteg ruhát visel. Több réteg takarót, paplant, és hálózsákot húz magára az alváshoz. Néha egy kancsó meleg vizet tesz a takaró alá még.
Gail Johnejack, Rudy édesanyja elmesélte, hogy 4 éves volt a fiuk, amikor először szeretett volna a szabadban éjszakázni. 5 évesen engedték neki először.
“Nem féltettem, és nem akartam behívni, egyáltalán nem. Azt akartam, hogy sikerélménye legyen” – meséli Gail.

1

Rudy megígérte anyjának, hogy bemegy, amint tarthatatlannak érzi a hideget

A srác nem tervezi feladni céljait. Úgy érzi megfelelő stratégiája van a túléléshez. Sőt, rendkívüli békét és nyugalmat él meg a hótakaró alatt.
“Első este lágy hangokat hallottam, melyeket nem tudtam kiverni a fejemből, és amikről azt hittem még soha nem hallottam ezelőtt, aztán rájöttem, hogy ezeket én adom ki, belülről jön.” Ilyen élményei vannak a hóbucka alatt Rudynak. “Az emberek őrültnek hívnak, de kedvesség van a hangjukban, tudom hogy jó értelemben mondják” – meséli mosolyogva.
A srác júniusig, minden este kint fog aludni, nem tett kivételt ez alól.
“Amikor kisfiú voltam és elutaztunk, a szüleim a szállodai szobában aludtak, én az erkélyen, a nagynénémnél pedig az Ő kertjében. Mindezt csak azért, hogy utólag elmondhassam magamnak, megcsináltam. Most egy évig alszom kint, hogy a végén ezt is elmondhassam magamnak ‘elmentem, és egy évig kint aludtam az utcán'” .

A nyilvánosságot megkapja, szorítok neki, hogy elérje a célját vele.

(Gini Papp)
Forrás:odditycentral

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!