Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

600 millió forintot nyert a hajléktalan Magyarországon!

A szerencse, egy olyan fiát választotta magának múlt év szeptemberében, aki nem csak a gazdagságra kapott esélyt nyereményével, hanem egy minőségi életre is.
Igazi szerencséről majd akkor beszélhetünk, ha élni is tud az esélyével.
Andraschek László munkanélküli, hajléktalan emberként összekuporgatta maradék apróját, és vett egy skandinávlottó-szelvényt, amivel 600 millió forintot nyert!

 

 

1

“Édes Istenem, kértem én pénzt, de nem ennyit!”  – idézi fel a pillanatot László

Az RTL Klub Híradója -ban hallottam róla először, majd a Kisalföld főoldalán és az Index is lehozta a sztoriját.

A likócsi hajléktalanszálló egykori lakója 55 évet fizetett a pillanatért, amely gazdaggá tette. Miután megjátszott szelvényével a zsebébe a győri vasúti pályaudvaron várakozott, a lottózó falán kifüggesztett számsorra pillantott, felismerte a saját számait, majd térdre rogyott, és elkezdett hangosan magában beszélni.  “Remegett kezem-lábam, az emberek körülöttem meg azt kérdezték, mi a bajom?” – mesélte a híradóban az ötvenöt éves férfi.
És elkezdődött a hálivúdi mese, de nem az olcsó, giccses.

Laci élete egy csapásra megváltozik

Addigi kicsinyke lakásukat, mely tele volt tartozással, folyton kopogtatott a közműszolgáltató, és a csap is már csak csepegőre volt állítva, lecserélték egy kényelmes béreltre, majd ezt meg is vásárolták. Röviddel ezután mind három gyermekének ingatlant vett, majd maguknak is egy szép családi házat, amiben jelenleg élnek.

2

Hobbija a tévénézés, vett magának egy nagy képernyős tévét, és azon szereti nézni a focit.

“Autót venni kerékpárral mentem. Amikor kérdezte a kereskedő, hogy mégis milyen drága autót keresek, három ujjamat mutattam neki. Azt mondja, ott van 270 ezerért egy Zsiguli. Mondom, valamit félreértettünk, mert én hárommillióra gondoltam” – meséli nevetve, és talán még mindig nem hiszi el.

Nem kapatta el magát, és próbál normális életet élni. Nagyobb összeget ajánlott fel a Segítőház alapítványnak.  Andraschekék azt mondják: alaposan átgondolják, hogy mire költsék, vagy mibe fektessék pénzüket. Többek közt azt tervezik, hogy alapítványt hoznak létre, amellyel hátrányos helyzetű embereken segíthetnek. Kanadában élő nővérét akarja meglátogatni, de még sosem repült. Vágya egy hajóút is, mert szeretné az óceánjárót is kipróbálni. De nincsenek extra kívánságai.
Nem akarja körbeutazni a világot, Brazíliába például nem is menne el, mert szerinte vannak Európában is szép helyek. Az álma egy olasz körút, Nápoly, Firenze, Róma.

“Nem győzök hálálkodni amikor átgondolom, mi mindentől szabadultunk meg…”

Öt testvére között is osztott szét pénzt. Fényűzésre nem áldoz, de olyan életet él, amilyet mindig is elképzelt magának. Életvitelét látva senki sem mondaná meg, hogy ő egy igazi lottómilliomos.
A vele készült interjú hosszabb változatát itt tekintheted meg !

Bár nem én nyertem azon a héten, mindenért kárpótol Laci mosolygós szeme, igazán nagylelkű személyisége. Köszönet Fortunának, hogy ha így is, de megismerhettem.

(Gini Papp)

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!