Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Műtermében mondta el barátainak, hogy HIV+, rögzítve a reakciókat (fotósorozat)

Adrian Chesser amerikai fotós 1965-ben született Floridában. Lelkésznek készült, orgonán és zongorán tanult játszani, megtanult démonokat kiűzni, majd egyszer csak végérvényesen rájött, hogy minden terve a múlté, mert meleg, az egyház nem fogadja őt el így. 

 

 

Síró önarckép
Amikor először láttam provokatív, de rendkívül őszinte munkáit, mélyen megindultam tőlük, ezért a készítőjük is érdekelni kezdett.  Tíz éves vizuális utazása egy önfeltárás volt, egy személyes terápia, megpróbált együtt úszni élete eseményeivel. Narancsvirág, tűz hangyák és az emlékezet zsarnoksága címet adta neki. A fényképezésen keresztül akart megszabadulni démonaitól.
És erre talán képes is volt.
Amikor kénytelen volt elhagyni az egyházat, s minden vallási dogmája romba dőlt, felfedezte magának a fotózást.
S ez mentette meg az életét a harmincas éveiben. Szinte rituális jelleggel készítette képeit, ezzel gyógyítva gyermekkorának érzelmi sebeit. Negyvenes éveire úgy tűnt kiűzte a gyermekkor démonait, de ezt nem úszta meg ideg összeroppanás nélkül, és életét betöltötte a transzcendencia. 2001-2011 között minden évben hazajárt és közös képeket készített barátaival, rokonaival.

Valamit mondanom kell neked című fotósorozata idén készült a barátokkal, és az ok nem hétköznapi volt.

Amikor  Adrian megkapta a megrendítő hírt egy HIV pozitív zárójelentés formájában, műtermébe hívta barátait, rokonait és dokumentálni akarta az érzelmek megnyilvánulását, miután közölte velük a legrosszabb hírt, amit csak mondhatott. A szemek – mint mindig – most is árulkodnak a képeken.
A fotós úgy érzi megfogta a pillanatot amire kíváncsi volt és bár szörnyűségesnek élte meg, mégis gyönyörűnek találja a végeredményt.

Döntsétek el Ti magatok miről árulkodik a sorozat:

aids

aids

 

aids

 

aids

 

aids

 

aids

 

aids

 

aids

 

aids

 

aids

 

aids

 

aids

 

Szerző: Gini Papp

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!