Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Nem volt hajlandó eladni a házát 84 évesen, ami ezután történt szívfájdítóan szép!

A mai ‘mesém’ kísértetiesen hasonlít arra az animációs filmre, amelyet kedvenceim között tartok számon. Ez az UP! , azaz magyarul FEL!.

 

 

1

Ha még nem volt szerencséd hozzá – bármilyen korú is vagy -, szívből ajánlom!

No, de jöjjön a sztori, amiről eszembe jutott a film újra…
A valóságban Edith Mcefield – egy 84 éves nő – házát vették célba, hogy pompás bevásárló központot húzzanak fel édes, öreg házikója helyén.
Barry Martin volt az építésvezetője azoknak a munkálatoknak, melynek tervrajzát rábízták.

1

Akárcsak a Disney filmben, az építésvezető többször is nyomást próbált gyakorolni Edithre, hogy váljon meg házától, hogy a hipermarket megépülhessen a helyén. Bár Edith igazán nem volt már fiatal nő, nagyon bátor szellemmel rendelkezett. Nem tágított eredeti céljától, hogy a házát megtartja bármit ajánlanak is neki, vagy bármivel is fenyegetik. 
Barry nem egy feladatnak tekintette ezt a helyzetet, emberszámba vette az idős hölgyet, többször beszélgetett vele, és szép lassan összebarátkoztak.
Edith olyan különleges történeteket mesélt neki a múltból, hogy a férfi nem lehetett benne biztos, hogy igaz-e.

1

Az asszony arról mesélt neki, hogy a háború alatt, a brit hírszerzés Németországba küldte Őt, mint zeneakadémiai diákot, és arra használták, hogy kémkedjen nekik a nácikról.

1

Barry egyre közelebb került hozzá beszélgetéseik során. Többször volt mellette, mint bárki más. Ha Edithnek orvosra volt szüksége, Ő hívta ki hozzá.

1

Megkérdezte tőle, hogy tulajdonképpen miért nem akar kimozdulni a kis házból, és a nő válasza igazán lenyűgözte.

1

“Hová mehetnék? Nincs családom, és ez az otthonom. Az anyám ezen a kanapén halt meg. Azért jöttem vissza Angliából Amerikába, hogy vigyázzak rá. Megígértette velem, hogy nem hagyom kórházban meghalni, csakis itthon. Betartottam a szavamat, haza hoztam és itt halt meg. És ezt akarom én is. Ezen a kanapén meghalni az otthonomban.”

Edith nem tágított, és visszautasított egy 1 millió $-os ajánlatot is az építtető cégtől házáért! És nem kellett milliónyi lufit kötözni a házikóra, ott maradt, ahol eredetileg volt.

1

Barry továbbra is segítette az asszonyt, és amikor észrevette, hogy egyre csak veszít súlyából, kórházba vitte, ahol kiderült, hogy hasnyál mirigy rákja van.  De Edith nem félt, mert ott volt a barátja, Barry is a házában.

Ha szeretnél többet is megtudni erről a barátságról, olvashatsz róla Barry könyvében, a Under one Roof-ban.

Az hiszem ez sokkal előbb született barátság, mint hinnénk… 😉

Szerző : Gini Papp
Forrás: viralnova

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!