Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Szívmelengető képek a konfliktus kellős közepéből! (fotók)

Fotósorozat, amelytől szem nem marad szárazon című bejegyzésben számos olyan képet láthattál, melyek politikai konfliktus, vallási, vagy faji zavargások idején készültek. Ezeken a fotókon átragyog a kedvesség, szelídség, szeretetreméltóság, mert megmutatják hogy az emberi szellem képes a legnagyobb félelme ellenére is az erőszakmentes tiltakozásra. És ez több mint hősiesség.
Ezt a sorozatot gyarapítom most a következő képkockákkal.

 

 

1

Alberto Casillas egy csapásra nemzeti hős lett Spanyolországban, amikor megvédett egy csoport fiatalt, akik a kormány megszorító intézkedései ellen tiltakoztak. A rendőrség megtámadta és verni kezdte a tüntetőket, akik közül jó néhányan berohantak Casillas kávézójába, védelmet keresve ott. A rendőrség követelni kezdte, hogy adja át az embereket nekik. A férfi nem riadva meg a fegyveres rendőröktől ezt mondta: ” Csak az életem árán léphettek be ide! Nem engedem a mészárlást!”

1

Ukrán lány kenyeret visz a tüntetőknek

1

Brazíliában egy édes pillanat volt, amikor a tüntető gyorsan reagált. Ez a katona egy egyszerű kérést intézett hozzá amikor már érezhető volt a közelgő konfliktus, amely így hangzott: “Ne küzdj kérlek! Ne ma, az én születésnapomon!” Hogy válaszolt a tüntető? Elrohant és nem hogy nem harcolt tovább, egy lépéssel tovább ment. Egy születésnapi tortával érkezett vissza.

1

Gondoskodó polgárok kínálják meleg teával a rohamrendőrséget 2011-ben, Londonban.

1

Egy ukrán tiltakozó zongorázik a barikád előtt, a rohamrendőrség vonalában, 2014.február 10-én. 

1

2013.októberében muzulmánok alkotnak emberi láncot Pakisztánban, hogy ezzel védjék Lahore keresztény lakosságát.

1

Egy afro-amerikai miniszter, Shun Abram, nyugodtan, erősen, és békésen szembenéz a Klu Klux Klan tüntetővel.

1

Izraeli nők egy csoportja  segít néhány palesztín nőnek, akik illegálisan jöttek Ciszjordániából Izraelbe. A palesztín nők álruhában mentek, mely nem takarta el őket.

1

2011 februárjában Egyiptomban, a keresztények egymás kezét fogva védik a muszlimokat, hogy imádkozhassanak a kairói tüntetések alatt.

8

6

4

9

1

2

5

Az ukrajnai tüntetőket és rohamrendőröket sok esetben tartották féken az ortodox papok, akik folyamatosan a béke teremtésen fáradoztak, akár azzal is, hogy Molotov koktélokat vettek ki a tüntetők kezéből, mint az utolsó képen is.

1

Ez a nő sikeresen megvédte a rohamrendőrök egy csoportját a dühös lázadóktól csupán azzal, hogy bátran közéjük állt. (Bogota, Kolumbia, 2013.)

1

Nem mai kép, de nagy figyelmet érdemel! Ez a fekete bőrű rohamrendőr megvédi a Klu Klux Klán tüntetőjét, miközben ellentüntetők érkeznek! (1983)

1

Polgárok fognak össze, hogy megtisztítsák a rendetlenségtől az utcákat, a londoni zavargásokat követően. (London, 2011.)

1

Brazil tüntető cipel egy sérült biztonsági tisztet (São Paulo, Brazília, 2012)

1

Az a bizonyos “Flower Power”, ahogyan az a vietnámi tiltakozások idején kezdődött 1967-ben. (Arlington, Virginia)

1

Egy nő védi a sebesült tüntetőt a katonai buldózertől (Egyiptom, 2013.)

1

Egy Klu Klux Klán tag gyermeke megérinti a fekete bőrű rohamrendőr pajzsát a  demonstráció közepette, és Ő mosolyog rajta. (Georgia, USA, 1992)

1

Egy iráni rendőrt véd egy civil, miután a rendőrök verték a lázongókat. (Teherán, Irán, 2009)

1

A 18 éves Keshia Thomas a napokban kapott tőlem egy külön posztot, mert annyira megrendített a bátorsága. A Klu Klux Klán gyűlését követően az egyik tagot elkapták az ellentüntetők, és agyon akarták verni. Keshia a testével védelmezte Őt, miközben azt kiabálta, hogy az emberiségnek vissza kell kapnia az érzéseket és a sírás képességét.  (Ann Arbor, USA, 1996.június 22.)

1

Egy török tüntető játszik gitárján a rohamrendőröknek. (Törökország, 2011.)

1

A rohamrendőrök segítenek egy könnygáz-spray-vel lefújt asszonynak a tüntetésen. (Ankara, Törökország, 2013.)

1

Egy kislány vizet ad a rohamrendőröknek Boszniában, 2013-ban.

1

Tüntetők segítenek egy könnygázzal lefújt kutyus szemét megtisztítani. (Isztambul, Törökország, 2013.)

1

Tüntetők segítenek kijutni a könnygázzal telefújt területről egy kerekesszékes nőnek. (Oakland, USA, 2011.)

1

Egyiptomi civilek fognak kezet a hadsereg katonáival, miután azok megtagadják a parancsot, hogy tüzet nyissanak rájuk. (Kairó, Egyiptom, 2011.)

Szerző: Gini Papp

További képek a kijevi tüntetésről, melyen tükröket tartanak a rendőrök elé.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!