Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

12 éves fiú LEGO-ból készített Braille-nyomtatót, működik! (videó)

Shubham Banerjee egy 7.osztályos kaliforniai kisfiú, akinek szíve és elméje túlnyúlik a saját életén, túl a nagyvilágba.  Fogta Mindstorms EV3 típusú LEGO készletét mely 350 $-ba került, vásárolt hozzá a Home Depotba egy néhány dollár értékű hardvert, és  különlegeset alkotott.

 

 

1

A WHO becsélései szerint, jelengleg 285 millió látássérült ember él a világon, 90 %-kuk a fejlődő országokban. Jelenleg egy Braille-nyomtató alap verziója, több mint 2000 $-ért kapható, így hát sok millió ember számára elérhetetlen luxus.
Shubham úgy döntött, hogy megoldja ezt a problémát és modellezni kezdte LEGO-ból. 7 darabot tört el, mire az alapmodellel elkészült, ezt követően már a mechanikai fejlesztéssel foglalkozott és a kódolást szinte a semmiből hajtotta végre. Ekkor 5 napja volt még, hogy beadja a tudományos projektét arra a versenyre, amin indult akart vele. De időre elkészült!

BRAIGO prototípusa kezdetleges, de működik. A fiúnak további tervei vannak vele, amihez apja gépészmérnök barátait is segítségül hívta már.
A Braille-nyomtató működik, amiért már a Kalifornia-i Parlament különleges elismerésben részesítette. A fiú nem kívánja szabadalmaztatni a nyomtatót, mert nem akarja, hogy költséges folyamatokon menjen át, melyek drágíthatják az elérhetőségét. Ehelyett felvette a kapcsolatot vakokkal foglalkozó intézményekkel és velük kooperál a további lépésekről. Feltett szándéka, hogy ingyenessé teszi, és mindenhol elérhető és letölthető lesz a forráskódja.

2

A Youtube videó nem elég leíró, de aki látta, az érti, hogy a modell hogyan működik és lát esélyt az alkalmazására, a valós életben.

Szerző: Gini Papp
news.cnet.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!