Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Tégy jót egy idegennel hullám söpör végig a világon! (videók)

Több mint egy hete indult útjára a “NEKnomination” nevű online játék, aminek lényege, hogy a kamera előtt felhajtasz egy alkoholos italt, és amint posztoltad, kihívást intézel néhány barátodhoz, hogy csinálják utánad.
(A NEK egy dél-afrikai rövidítés, mely az alkohol miatti halálesetet takarja.)

 

 

A Telegraph ezt veszélyesnek ítélte tekintve, hogy  Ausztráliából indulva útjára, végigsöpört a világon. Az emberek, akik ezt nem tartották egészségesnek, vagy kicsapongásnak tartották, egy ellen kampányba fogtak “RAKnomination” néven, melynek lényege, hogy véletlenszerű kedvességet hajtanak végre és ezt veszik filmre, majd felkérik néhány barátjukat, hogy utánozzák őket ebben.
(RAK = Random Act Kindness, azaz Véletlenszerű Kedvesség)

7 Random Acts Of Kindness Inspired By A Drinking Game (1)

 

Íme néhány gesztus, amelyek a héten bukkantak fel:

1. Ez a srác vásárolt egy csokor virágot és véletlenszerűen kiválaszott egy idegent, akinek átadta. Egy imádnivalóan édes, idős asszonyt tett boldoggá ezzel a RAK-el:

2. Ez a srác kinézett magának egy hajléktalan embert, aki a kutyájával ült az utcán. Vásárolt neki egy meleg kabátot, sapkát, kesztyűt, hazament és főzött egy termosznyi finom házi levest, majd vett még egy meleg főételt útközben és a kutya eledelről sem feledkezett meg:

3. Ez a kis csoport – akik kollégák egy bárban -,  az egész napját azzal töltötte, hogy miután elkészítették a házi banános kenyeret, megvásárolták a meleg kávékat, elindultak egy parkoló felé, és akibe csak beleütköztek, azt megetették, megitatták, és megvették nekik a parkolócédulát:

4. Ez a srác elgurult a KFC drive-ba, és a megkérdezte a pénztárban mennyit kell fizetnie a mögötte várakozó autósnak, majd kifizette a számláját:

5. Ez a lány egy üdvözlő kártyára írta a következőket: ‘Köszönöm, hogy vagy! Tudom, hogy a létezésed megváltoztatta valakinek az életét!’, majd kiválasztott egy postaládát és bedobta az ismeretlennek:

6. A következő fiatal lány kiválasztott egy nénit a vegyes boltban, megkérdezte a pénztárost mennyit kell fizetnie és egyszerűen átadta az összeget rá:

7. Ez a srác a KFC-ben vásárolt három adag ebédet, és utcai munkásoknak osztotta ki, akik nagyon hálásak voltak neki ezért:

8. Ez a lány hajléktalanokat választott ki, akiknek elemózsiás csomagokat készített és adott át:

A RAK különböző megnyilvánulásait láthattad, mely több országban is megmutatta már magát. Lássuk, végig dübörög-e úgy a világon – főleg Magyarországra vagyok kiváncsi -, mint a NEK! Hajrá!
Csak egy kis kreativitás, bátorság, és életed egyik legszebb élménye lehet belőle!

Tegyél jót egy idegennel facebook csoport oldalára felrakhatod az általad készített videót, történetet, fotót!

Szerző: Gini Papp

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!