Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Húrokat tépnek, földön fetrengenek a csellójukkal, imádni fogod! (videó)

Két fiatal, horvát csellista, Luka Sulic és Stjepan Hauser alkotják az úgynevezett 2CELLOS nevű zenekart, akik szenzációs sikereket érnek el azzal, hogy átlépnek minden határt, és a csellót egy új szintre emelik.

 

 

3

Különböző zenei stílussal próbálkoznak csellón, nem kis sikerrel. Michael Jackson ” Smooth Criminal ” számának egyedülálló cselló változatával nagy vihart kavartak . Egy héten belül, ez a YouTube videó  hatalmas vírussá vált, ami egy lemezszerződést hozott a Sony Masterwork-nél és meghívást Sir Elton John világkörüli turnéjára!

2

Azóta a duó megjelent nagy TV sorozatokban, és többek között Jay Leno, Ellen DeGeneres, Lopez Tonigh, Stefan Raab showjában. Luka és Stjepan sikerei jóval túlmutatnak  a Youtube-on, rajongói táboruk egyre dagad az egész világon. Elton John mellett együtt működtek a Red Hot Chili Peppers-el, a Queens of Stone Age-el és George Michaellel. A legendás film zeneszerző, James Newton Howard is megkereste őket már felkéréssel.

Sulic és Hauser gyermekkora óta csellózik. Sulic, a híres Royal Academy of Music-on végzett Londonban, Hauser a Royal Northern College of Music-on, Manchesterben 2011-ben. Számos rangos nemzetközi zenei versenyről hozta el az első díjat Sulic, míg Hauser, aki nem kevesebb, mint 21 első díjat hozott el hazai és nemzetközi zenei versenyekről, olyan neves klasszikus művészekkel dogozott együtt, mint
Msztyiszlav Rosztropovics , Bernard Greenhouse, Mennahem Pressler és Ivry Gitlis, csak hogy néhányat említsek. Kétszer lépett fel Károly hercegnél, a Buckingham palotában.
Mindketten bejárták a világ nagy, klasszikus zenei helyszíneit hangszerükkel, beleértve
a Wigmore Hallt, Royal Albert Hallt, Southbank Centert , Amsterdam Concertgebouwt , a bécsi Musikvereitn és Konzerthaust.

1

2013.januárjában jelent meg a 2CELLOS második albuma, az In2ition.
Az album producere a legendás Bob Ezrin ( Pink Floyd , Alice Cooper , Kiss, a Deep Purple ), szerepelnek rajta vokális és hangszeres vendégek, mint  Elton John , Steve Vai , Lang Lang , Naya Rivera és Zucherro és egy eklektikus csoport.
“…Menj, és nézd meg őket élőben, mert ez tényleg elképesztő! Nem emlékszem, hogy láttam volna már ilyen izgalmas dolgot, mint amit Ők csinálnak, Jimi Hendrix visszatért a 60′-as évekből…” – így ajánlja Őket Sir Elton John.

Hidd el, sosem láttál-hallottál ehhez foghatót:

AC/DC

Nirvana

Az ízelítő végén álljon itt egy lenyűgöző Coldplay, 1 csellón 2 vonóval


2CELLOSlive a Youtubeon!

2CELLOS Facebook oldala

Szerző: Gini Papp

Ha tetszett, nézd és hallgasd meg a Gipsy Troubadour-t is, aki együtt lélegzik a hangszerével!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!