Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Egy évig mezítláb jár, hogy a cipőre gyűjtsön a kenyai gyerekeknek!

Az idei tél különösen kegyetlen Amerikában, ezért is meglepő Richard Hudgins elhatározása, aki Kentuckyban él. Úgy döntött, hogy egy teljes évig mezítláb fog járni, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a mezítlábas gyerekekre szerte a világban! Azt reméli pénzhez fogja Őket segíteni ezzel.

 

 

1

“365 napig nem fogok cipőt viselni, hogy azoknak a gyerekeknek gyűjthessek új cipőre, akiknek még soha nem volt olyan luxusban részük, hogy sajátjuk lehessen!” – mondta Richard, akinek Facebook oldalán az alábbi borítóképet találod:

2

Feltett szándéka, hogy év végéig begyűjtött pénzén annyi cipőt vesz a gyermekeknek, amennyit csak tud. Ehhez már felvette jó néhány nagy cipővállalattal a kapcsolatot. Az oldalán nyomon követheted lábának állapotát, mert posztolja az aktuális képet.

2

Hudgins egy fordrász Louisvilleből

Decemberbe kezdett bele jótékonysági kampányába. Néhány dologra egyáltalán nem volt felkészülve lelkileg akkor még. Az első órát viselte a legnehezebben, de tudta, hogy nem fogja feladni. Mezítlábasan ment el az edzőterembe is, ahonnan el akarták távolítani emiatt. “Láttam ahogy az igazgató közeledik felém, és inkább elhagytam ez edzőtermet, ez olyan megalázó helyzet volt, amire egyáltalán nem számítottam – mesélte.  Lelkileg lestrapáltan, újra gondolta van-e értelme ennek az egésznek, amikor meglátta az első 5 $-os adományt a honlapján.  “Ez nagyon inspirált engem, és most már biztosan tudtam, hogy ki fogok tartani!” – lelkendezett a férfi.

2

Az emberek kezdik érteni milyen elszántan kitart az ügye mellett, és támogatják

Szó szerint, mindenhova mezítláb megy. A munkába, a bevásárlóközpontba, a lányáért az iskolába, és most már az edzőterembe is. Tényleg elképesztő hogyan bírta ki ezeket a zord hidegeket, a jeget, a havat. Amikor erről kérdezik csak annyit mond: “A jég nem olyan rossz, a hó rosszabb, mert az a lábam tetejét is betakarja.” Facebook oldalán inkább azokról az emberekről ír, akikért csinálja, akik arra kényszerülnek – nem önszántukból, hanem kényszerülnek  -, hogy mindennap mezítláb járjanak. A valóság az, hogy a fejlődő országokban igen ritka még egy pár cipő is egy ember ruhatárában. Több mint 300 millió gyermek él világszerte cipő nélkül!

2

Kiemeli, hogy cipő nélkül ezek az emberek – főként gyermekek -, nem csak szúrt sebeket, vágásokat, horzsolásokat és égési sérüléseket szenvednek el a lábaikon, de bizonyos esetekben horogféreg vagy threadworm fertőzéseket is.

Hudgins célja, hogy év végéig 25.000 $-t gyűjtsön össze, ezután a pénzt Kenyába juttatja el, ahol a gyerekeknek szükségük van egyenruhára és cipőre, az iskolába járáshoz. Elijah Ombati, kenyai misszionárius szerint ez az összeg elég lenne ahhoz, hogy több mint 800 gyermeknek vásárolhassanak strapabíró cipőket. Hudgins eddig 5.854 $-t gyűjtött, de voltak, akik új cipőket adományoztak neki dobozokban.

Richard többnyire támogatással találkozik. “A vállalatok többségénél nem gond mezítláb besétálni, most már az edzőteremben is elfogadják a helyzetet, de néhány ember megbámul, és csúnyán méreget. Általában elfogadással találkozom. Már csak egy hely van, ahol kereken megtagadták, hogy kiszolgáljanak engem, egy szendvicsbár” – meséli a férfi.

FundRazr – Richard weboldala, ahol hozzájárulhatsz az ügyhöz, és még több videót nézhetsz meg róla. Ha tetszik amit csinál, oszd meg ezt a cikket, minél több emberhez jusson el!

Szerző : Gini Papp
odditycentral

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!