Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Tények, melyeken elgondolkodik az, aki VALAKI! (videó)

valaki

 

 

Mit jelent ez? Azt, hogy senki nem takarózhat azzal, hogy Ő kevés ahhoz, hogy változtasson a világon. Együtt, sok-sok VALAKI képes erre. De ehhez meg kell állni egy pillanatra és el kell gondolkozni a világ dolgain. Például azon, hogy mennyire múlik rajtam a föld pusztítása? Mennyire veszem komolyan, hogy nem az enyém, és hogy csak kölcsön kaptam az unokáimtól, hogy vigyázzak rá, gondozzam és féltve óvjam?
Itt van mindjárt egy tény:  a szupermarketekben kapható termékek több mint felében pálmaolaj van. Pfff… – ránthatnád meg a vállad – mi közöm ehhez?
Sokkal több, mint gondolnád!

Ahhoz, hogy az a bizonyos pálmaolaj a rendelkezésünkre álljon, ennek kell megtörténnie az esőerdőkben:

Greenpeace in Riau

1

1

1

Orángután temetőt csináltunk az esőerdőkből, főként erdőégetés közben lelték halálukat(!), és most figyelj mert megdöbbentő dolgot mondok:  mindösszesen 400 db szumátriai tigris maradt Indonéziában az erdőpusztítás következményeként!  400 db! Ez a populáció és slussz!
Az erdőirtás Indonéziában zajlik a leggyorsabb ütemben. Az indonéz kormány becslése szerint több mint 1 millió hektár esőerdő tűnik el minden évben.

1

1

De van remény a változásra!
Például a Nestlé, a folyamatos nyomás – a Greenpeace részéről -, és az ilyen reklámok hatására felzárkózott azok közé a cégek közé, akik fellépnek az erdőirtás ellen:

A Wilmar – a világ legnagyobb pálmaolaj felvásárló vállalata – szintén a Greenpeace nyomására írta alá a nyilatkozatot, melyben ígéretet tett arra, hogy a drasztikusan csökkenti ennek az alapanyagnak a beszerzését.

Banner at Wilmar Palm Oil Concession in Sumatraia

Ismered a Greenpeace tevékenységét? Több mint 40 éve aktívan és bátran szembe mennek hatalmas cégekkel, kormányzatokkal ha kell. Folyamatosan tájékoztatnak bennünket az aktuális veszélyekről, és kampányolnak azért, hogy legalább egy online aláírással támogassuk az ügyet, ami globálisan fontos! És bár azt hisszük bennünket nem érint, nagyon is ki vagyunk téve a hatásának…
Például így: Kis mese a a szekrényedben lakozó szörnyekről

Alá szoktad írni a petícióikat?! Érzed magad VALAKI-nek? Érted, hogy láncszem vagy a világ legfontosabb gépezetében? Abban, amely arra hívatott, hogy életben tartsa a bolygót, sőt annál tovább megy, és élhetőbbé  szeretné varázsolni a következő generációk számára?

Megérted-e, hogy addig kár elmorzsolnod könnycseppeket a P&G termékek reklámjain – melyen zokogott a fél világ -, amíg miattuk talicskázzák ki az esőerdők lakóit, hogy életben maradhassanak, és amíg állatokon teszteltetik a termékeiket?

1 2 34

Fontos megértenünk, hogy nem ‘van a Greenpeace és vagyok én’, hanem én vagyok a Greenpeace! Én vagyok az, akinek védenie kell a földet és annak értékeit! A Greenpeace “csupán” felvállalta helyettem vagy mellettem ezt a feladatot.

A petíciókat aláírni is csak VALAKIK szokták…
Olyan valakik, akik úgy látják magukat, mint akiken sok múlik.
Az, amiket a  ‘zöld békekövetek’ elértek a világban azért történhetett, mert sok kis valaki elhitte magáról, hogy képes lesz változást hozni. Ha tudomásodra jut, hogy egy cég ostoba módon teszi tönkre a földet a termékei miatt, akkor mit csinálsz? Legyintesz egyet, mert szereted azt a terméket és kit érdekel milyen áron került a polcra, vagy képes vagy lemondani róla, és másikat keresni helyette, azért hogy az a cég tanuljon ebből, és befejezze az önző kereskedelmi tevékenységét? Hajlandó vagy globálisan látni a problémát?

Szerintem képes vagy rá!

Valós idejű statisztika a földünkről – másodpercekben -!
( A Greenpeace hivatalos oldala, ahol petíciókat találsz, csak úgy mint a magyar oldalon!)

Szerző: Gini Papp

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Éva Németh says:

    Én már régóta mondogatom, hogy tönkre tesszük a Földet. Rengeteg mindenen kellene változtatni és odafigyelni. Környezetszennyezés, szemét, tudatosabb vásárlás, az erdők kivágása…stb…stb…stb. Ráadásul össze is függ a legtöbb dolog egymással. Pl. a tudatos vásárlás és az erdők kivágása: http://redir.ec/megujulo


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!