Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Nyertes lottószelvényét a hajléktalannak adta! (videó)

“Ahelyett, hogy mindent bírálgatnánk, ahelyett, hogy a körülményeket és az embereket nekünk tetsző alakzatba próbálnánk hajlítgatni, a béke útján nyugodtan és egyszerűen haladhatunk.”
Ezt tette Rahat is, egy indiai srác a napokban. Egy köztiszteletben álló hajléktalan férfit választott ki arra a célra, hogy a “béke útján haladjon”, a saját belső békéje útján.

 

 

A férfi az utcán ült, amikor Rahat hozzálépett, és megkérdezte szeretne-e egy kis pénzhez jutni. A válasz természetesen igen volt. Elmondta neki, hogy van egy nyertes lottó szelvénye, amiről nem tudja mennyi pénzt takar, de szívesen neki adja. A férfi nem igazán érti itt még a dolgot, de természetesen nagy örömmel követi őt a sarki boltba, hogy kiváltsák a nyereményt.
(Rahat elmondja előzetesen nekünk, hogy a szelvény nem nyert 😉 )

2

Átnyújtja a szelvényt, a boltos közli a jó hírt, ez bizony 1000 $-árt ér! A férfit többször megismétli a kérdést: “Ugye most viccelsz velem?”

1

Azonnal osztozni akar a nyereményen, annak ellenére, hogy Rahat a szelvényért járó teljes összeget felajánlotta neki. Hitetlenkedve próbálja továbbra is megosztani az összeget.

6

Majd eltörik a mécses…

3

Igen, Rahat jobban fog aludni ettől. Ez az Ő fizetsége. A férfi, aki soha életében nem kapott még ekkora ajándékot, nos Ő sok mindennel lett gazdagabb. A pénz csak egy töredéke annak.
(Amerikában az egy heti segélye az utcán élő embernek – ha rendben vannak a papírjai -, 40-50 dollár, hogy viszonyítani tudj!)

5

Többször néztem meg a kisfilmet, és mondhatom amellett, hogy megcsavarta az orromat és valami a szemembe ment, a szívem majd szétrepedt a boldogságtól. A kliséktől mentes emberi érzelmektől.

Ja, mondtam már? A jóság nem bőrszíntől függ!

Szerző: Gini Papp

A történet folytatásáért kattints ide!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Homolai Sándor says:

    GINIKÉM!

    SZERETLEK!!!!!!!!!!!!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!