Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Saját boldogságunk, mások boldogságában rejlik! (videó)

Egy montreáli (Kanada) reklámakció csalt ma az arcomra mosolyt. Szeretem az ilyen “újraegyesítő” törekvéseket, a kollektív tudat összehangolásának próbálkozásait. A helyszín egy buszmegálló.

 

 

 1

Kanadában nem olyan laza a tél mint nálunk, biztosan ezért is jutott eszébe a Duracellnek, hogy egy fagyos buszmegállót választ erre a célra. Fűthetővé tettek egy buszmegállót, amiért bizony meg kellett a várakozó utasoknak dolgozniuk. Az izzószál ugyanis csak akkor kapcsolt be, ha ők megérintették a társaik kezét. 

Erről a kedves megmozdulásról eszembe jutott ez a rövid történet:

Egyszer egy 50 fős csoport vett részt egy előadáson. Az előadó egyszer csak megállt a beszédével, és úgy döntött, inkább egy gyakorlattal szemlélteti a mondanivalóját. Adott minden résztvevőnek egy-egy lufit, és arra kérte őket, írják rá a nevüket. Majd összegyűjtötték a lufikat, egy másik szobában.

Ezután arra kérték a résztvevőket, hogy mind menjenek be egyszerre a szobába és 5 percen belül keressék meg a saját nevükkel a lufijukat. Mindenki kétségbeesetten kereste hát a saját lufiját, lökdösődtek, totális káoszba fúlt az egész. Így végül senki nem találta meg a saját lufiját.

Most arra kérték őket, hogy szabadon válasszanak egy-egy lufit, és adják oda annak a személynek, akinek a neve rá van írva.
Néhány percen belül mindenkinek meglett a lufija.

Ekkor az előadó így szólt: “Pontosan ez történik velünk az életünkben is. Mindenki kétségbeesetten keresi a saját boldogságát, nem tudván, vajon hol lehet.  A saját boldogságunk viszont mások boldogságában rejlik. Adj másoknak boldogságot, és megtalálod a sajátod. Ez az emberi élet értelme…”

Szerző: Gini Papp

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!