Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Muszlim imára hívás egy katolikus templomban! (videó)

A vallás a felnőttek játéka. Gyerekként fel sem merül bennünk, hogy szükséges lenne csatlakozni bármilyen filozófiához, hiszen ösztönös bölcsességünk és intuíciónk tökéletesen működik. Szabad szellemünk és lelkünk nem igényel rendszerhez való tartozást. Nem vagyunk leszűkültek és nincsenek hitblokkjaink.

 

 

1

Nyilvánvalóan okkal jövünk pont a szüleinkhez, és abba a társadalmi rendszerbe, ahová érkeztünk. Későbbi életfeladatunkhoz szükséges, hogy tapasztaljunk.
A vallások mindegyikének van létjogosultsága a földön, hiszen éppen akkor tartozunk valamelyikhez, amikor ebben az életfeladatban tevékenykedünk.
Tanulunk, tanítunk, úton vagyunk…

Több kevesebb sikerrel, de a vallások vezetői is közelíteni szeretnének egymáshoz. Mivel egyik-másik igen szélsőséges nézeteket képvisel, ez nem akadálymentes. Ezért szeretem Ferenc pápa “politikáját”, és ezért volt különösen kedves szívemnek ez a videó is.

1

A középen álló muszlim fiú Abdelwahab Ben Youcef algériából származik. Londonban és az USA-ban végezte a tanulmányait. Színészként és modellként éli polgári vagy világi életét. Dolgozott híres TV-sorozatokban, és számos reklámban szerepelt a médiában és újságokban.
Őt választották arra, hogy a következő azan (imára hívás) elhangozzon azon a kaliforniai rendezvényen, melyen muszlimok, keresztények és zsidók vettek részt egy Los Angeles-i katedrálisban.
A világbéke előmozdítására kezdeményezték ezt a – számomra – szívszorítóan szép  demonstrációt.

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!