Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Néha a smink segít feltárni az igazi önvalónkat! (videó)

Rendkívül inspiráló videó kampányt készítettek a Dermablend Professional kozmetikai alapozó számára. Az Adweek közlése szerint, ennek a márkának nem az általános felhasználói kör a célcsoportja, hanem a bőrproblémákkal, bőrbetegségekkel küzdők részére készült elsősorban.

 

 

1

Cassandra Bankson videoblogger a pattanásos, problémás bőre takarása használja

Hogy miért vállalta az arcát és mutatta meg a világnak a kampány miatt? Mert beszélni akart arról – a súlyosan aknés, pattanásos arcbőre miatt -, hogy másképpen nem tudna az emberek tekintetétől létezni. Azért keni fel az alapozót rendszeresen, hogy normális életet tudjon élni, és a mondanivalójára figyeljenek, ne a bőrére. Az alapozó tehát nem csupán sminkeszköz, nem a hiúsága okán van használatban nála, hanem azért, hogy nem bámuljanak rá.

Cassandra legnagyobb hobbija a sminkelés lett, egyik videóját – a témában -, több mint 22 millióan látták! A lány mesél arról a zsarnokról, aki haldokló nagyapjához kapcsolódóan azzal taposott a lelkébe: “szerencséje van nagyapádnak, hogy nem kell többé látnia EZT az arcot”! 
“Sokáig arra használtam a sminket, hogy a világ elől elrejtsem ki vagyok, most pedig arra, hogy megmutassam azt, aki igazán vagyok!” – mondta Cassandra.
A kampányban feltárulkozó másik lány  Cheri Lindsay, a vitiligo nevű bőrrendelenességgel küzd, amely egyfajta pigmenthiányt okozó betegség.

1

Az Ő esetükben ez a sminktermék nem elrejti az arcukat a világ elől, hanem épp abban segíti, hogy ne az arcukra figyeljenek, hanem rájuk. A lényükre, a mondanivalójukra. Amíg a bőrhibák vannak előtérben, az emberek nem jutnak rajta tovább, nem képesek elvonni róla a tekintetüket, figyelmüket.

„Ők azzal küzdenek, hogy az emberek figyelme megakad a bőrüknél” – nyilatkozta Ludwig Ciupka, a Tuxedo kreatívigazgatója, aki hozzátette, hogy amikor elfedik a bőrhibáikat, onnantól kezdve „az emberek már inkább foglalkoznak azzal, hogy kik ők valójában”.

A kampány harmadik, és egyben egyetlen férfi szereplője Rico, azaz Rick Genest modell, színész. Ő nem rendellenességgel küzd, hanem önként és dalolva “Zombi boy”-já tetováltatta magát. Talán láttad már annak idején az Ő vírus videóját, mert a cég vele dobta piacra ezt a mindent eltakarni képes alapozóját.

Rico tetoválásainak eltüntetése az alapozóval nagyon izgalmas kaland lehetett számára. (A hosszabb verziót is megtalálod oldalt, ha a youtube-on nyitottad meg!)

1

Ez a kozmetikum nem elrejti ezeknek az embereknek az arcát, hanem felfedi az igazi énjüket. Mindkét nő nagyon bátor volt, hiszen gyermekkorukban gúnyolódások célpontjai voltak, amit azt hiszem sosem lehet igazán kiheverni, most mégis levették az álarcot, és megmutatták a világnak azt, amit nem akar látni.

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Akarat Erő says:

    ..és mennyivel jobb lenne, ha nem kéne az alapozó, mert nem foglalkoznánk ilyen baromságokkal, hogy ki hogy néz ki.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!