Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Három kutya, akik ember életet mentettek! (videó)

Többen vannak, sokkal többen, mint ahányukról most megemlékezek. Mert Ők hűségesek, bátrak, igazi társak. Hármat választottam ki közülük most.

 

 

KABANG – Fülöp-szigetek

1 2

A kis hős azzal lett világhírű, hogy egy motor elé ugorva mentette meg gazdája kislányát és annak unokatestvérét, nehogy elüssék őket. Az ütközés következtében Kabang súlyos sérüléseket szenvedett el, pofája a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. Az orvosok orrát és felső állkapcsát eltávolították, ezért hosszú ideig az sem volt biztos, hogy túléli ezt a balesetet. A várakozások ellenére Kabang kedélyállapota semmit sem változott, élni akarása sokkal nagyobb volt, mint sérüléseinek súlyossága. Gazdái egy amerikai klinikát kerestek, mert feltett szándékuk volt, hogy megmentsék. Történetét elmesélték, az emberek pedig megnyitották pénztárcáikat, a befolyt összegből pedig a helyreállítási műtétek fedezve lettek. Úgy tűnik képes lesz teljes életet élni az új pofijával is.

ORLANDO – USA-New York

1

3 2

nydailynews.com

Orlando gazdája Cecil Williams, egy 60 éves vak férfi fogorvoshoz indult, de a metróban ájultan zuhant a sínek közé. A 18 éve világtalan férfi cukorbetegséggel is küzd, és inzulin szintjének leesésekor Orlando hiába tolta, taszította ellenkező irányba Őt, mégis a vágányokra esett. A fekete labrador egy pillanatig sem habozott, gazdája után ugrott, amint egy szemtanú elmesélte. Nem húzta magával, a kutya szándékosan ugrott!
Az ütéstől a férfi felriadt, de már késő volt a mentését megkezdeni, érkezett a szerelvény. Az ott dolgozók kiabáltak neki, hogy ne mozduljon, lapuljon a földre szorosan, miközben Orlandot is tartotta maga mellett.
A vészfékezés ellenére is csak felettük tudott a szerelvény megállni, így a tűzoltók emelték ki őket a második kocsi alól.

A harmadik, névtelen életmentő hősünk:
Az ámokfutó autó előtt sétáló, gyanútlan gazdikat a kutya ugatása menti meg a biztos haláltól. Jól látszik, hogy a kutya veszi észre először a veszélyt, jelez, és utána eszmélnek – még épp időben -, az emberek.

Szerző: Gini Papp

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!