Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Láthatatlan emberek között sétálunk az utcán! (videó)

Mit teszel, amikor hajléktalanok mellett kell elhaladnod az utcán, vagy aluljáróban? Figyeld magadat kívülről egy kicsit ehhez a játékhoz kérlek!
Tehát, mondjuk már messzebbről kiszúrod, hogy az utcán el kell menned egy kirakat mellett, és a portál beljebb lévő részében egy otthontalan ember húzta meg magát. Tegyük fel, még az eső is szemerkél. Még nem nyitottál esernyőt, de már kellemetlenül az arcodba vágnak a mikró cseppecskék. Fúj a szél, összehúzod magadon a kabátodat. Az ember szegényes ruházatában, kartonpapírokon ül, egy szemetes zsák van a testén, mely némi hőszigetelést nyújt számára ebben a kellemetlen időben. Hamarosan oda érsz mellé, és el kell haladnod előtte. Mit érzel?

 

 

4

Felsóhajtasz és ingerült leszel, amiért szembesülnöd kell ezzel egy pillanatra is? Belehúzol, és igyekszel átérni előtte, meredten bámulva magad elé? Kerülöd a szemkontaktust is, nehogy szóba akarjon veled állni?

Az emberek zöme pontosan így tesz. Egy amerikai szervezet – aki hajléktalanok talpra állításával foglalkozik – azt állítja, a városlakók számára a hajléktalanok már-már láthatatlanok.

4

A szervezet szerint, olyannyira láthatatlan az átlag ember számára a hajléktalan, hogy még azt sem veszi észre, ha a saját hozzátartozója ül előtte szakadt ruhában, nagy csomagokkal.
Ahhoz, hogy ezt bebizonyítsák, önként jelentkező családokat kértek fel, hogy vegyenek részt a kísérletükben. A kísérlet lényege, hogy család tagot/tagokat/ hajléktalannak öltöztettek, a gyanútlan hozzátartozójukat pedig arra kérték, hogy egy bizonyos útvonalon jöjjenek el hozzájuk gyalogosan, és beszélgessenek együtt a család összetartásának fontosságáról.
A központ felé közeledő szereplőket végigsétáltatták azon az utcán, ahol hajléktalanokkal találkoztak, többek között saját, beöltöztetett rokonaikkal is(!), miközben rejtett kamerával kísérték figyelemmel a helyzetet.
Mit gondolsz, felismerték a rokonaikat?

A kísérlet döbbenetes eredménnyel zárult. Ahogyan láthattad is, a szereplők közül SENKI sem vette észre hajléktalannak öltöztetett hozzátartozóját! Mindannyian mélyen le voltak sújtva a saját érzéketlenségüket látva, voltak olyanok, akik kérték, hogy vegyék ki őket a filmből, nem szeretnék ha mások is látnák, amint szemrebbenés nélkül elsétálnak édesanyjuk, édesapjuk előtt.

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!