Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Conchita Wurst-jelenség, tényleg ennyire rémisztő?

A kultúránk elfogadott két hatalmas hazugságot. Az egyik, hogy ha nem értesz egyet mások életmódjával, gyűlölnöd kell őket, vagy félned kell tőlük. A másik, hogy ahhoz, hogy szeress valakit, teljesen azonos hitrendszerben és értékrendben kell gondolkoznotok. Mindkettő óriási tévedés. Az együttérzés nem azt jelenti, hogy kompromittálnunk kell a meggyőződéseinket.

 

 

(Rick Warren)

1

Conchita Wurst – Thomas Neuwirth

Ha akarom, ha nem, sorba jönnek elém a szakállas énekesnőt vegzáló cikkek, gúnyos képek. Nem akartam foglalkozni vele, mert tőlem elfér a világban. A hangja pedig egyenesen tetszik.
Nem rettegek attól, hogy “jaj mit fogok mondani a lányomnak, ha megkérdezi ki ez az ember”? – a jelzőket szándékosan kihagyom, amiket a felháborodott hajde’szülők tesznek mindeközben rá.
Miért nem rettegek ettől a “kihívástól”? Mert nem az. 
Én a gyerekemnek csak saját magamból vagyok képes adni, tehát az én értékítéletemet szívja már az anyatejtől kezdve a világból.

A kérdés először néhány éve merült fel – más megközelítésből -.
Két férfi fogadott örökbe egy gyereket a dokumentumfilmben, amit Ő is nézett velem – rajzolgatás közben -. Egy ideig hallgatta de nem kérdezett.
Megvallom nagyon is vártam ezt a beszélgetést vele, mert minél előbb, annál jobb… Egyszer csak elhangzott végre.
– Anya, miért él két férfi együtt, és miért fogják egymás kezét?
– Mert szeretik egymást.
Csend, szikráztak a kis fejében a szinapszisok…
– Úgy szeretik egymást, mint ahogy te meg apa?
– Úgy.
– Így is lehet?
– Igen. És két lány is szeretheti egymást.
– Nem tiltja meg nekik senki?
– Nem. Miért, szerinted létezik olyan, aki megtilthatja nekik?
– Azt hiszem nem.
– Nem bizony. És neked sem tilthatja meg senki, hogy úgy érezz ahogy csak akarsz. És gondolom Te sem akarod megmondani majd másnak, hogy Ő hogyan érezzen. Ez nagy butaság lenne, ugye?
– Igen.  (és ennyi)

Attól, hogy  valaki kirívó arcszőrzetet vagy ruhát visel, még nem kell messzemenő következtetéseket levonnunk a személyiségéről, nem igaz?

/Zárójelben jegyezném meg, a fiút támadó emberek remélem átlátják, hogy remek marketing fogás volt ez a külső, hiszen mindenki róla beszél…/

1
Freddie Mercury a Queen énekese 1975-ben

1

 

Vagy a mi Demjén Rózsink a pályafutása kezdetén ugye…
(Szakállat neki, de azonnal! :D)

Mit mondok majd ha rákérdez a szakállas énekesnőre?

Egyszerű mondatokat, például ilyeneket:

– Tudod Életem, a világ színes, sokféle ember megfér benne. Ugyanakkor kemény hely, mert sok olyan ember él benne, akiket csúfoltak, bántottak, ezért ezt tanulták ők is. Bántanak és csúfolnak. Nem fogadnak el másokat. De ha egyre többen leszünk mi, akik elfogadjuk a többieket úgy, ahogyan vannak, akkor elkezd szépülni a világ. Ilyen egyszerű ez…

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Így is szégyellheted magad, mint európai. Persze nem valós morális alapon. Sőt elvi etikai filozófiai alapon büszkék lehetünk hogy Európa már ilyen fejlett hogy ilyen is van. Azonban a világ nem Európából áll. Nagyon nem. Mi a lakosság 10%-át se tesszük ki… Ott van a maradék 90%, na jó vegyük el USA-t is, na jó az egész euroatlanti civilizációt, ami alig egy milliárdos létszámú; tehát mondjuk 85%-a az emberiségnek NEM ÍGY GONDOLKODIK, hanem a szemükben NAGYON NAGY SZÉGYEN ami történt, hogy Európában ilyen megtörténhetett. Szégyenkezhetünk európaiként, az iszlám világban, Afrikában, Ázsiában és Dél-Amerikában.. mindenütt ezeken a helyeken, kb 6 milliárdnyi ember, már aki megtudta, elszörnyülködött és megbotránkozott, mert náluk nemhogy ilyen provokatív másság, de semmilyen másság sem tolerált. Egy dolog hogy igazságos-e vagy helyes-e vagy sem (nyilván nem), de akkor is az van hogy az emberiség extrémen túlnyomó többsége nem igazságos, nem toleráns, nem liberális társadalmakban él. Amíg el nem felejtik ezt a Conchita-t világszerte, most felvettünk európaiként egy globális bélyeget; a hely ahol szakállas nőknek áll a világ… Szóval egyik szemünk sírhat emiatt, de a másik nevethet, hiszen mint korábban kifejtettem, ez tetszik, nem tetszik, abszolút a progresszió szignifikáns jele, amire valójában, ha felvilágosult igazságos civilizáció lenne a bolygónkon, nagyon büszkénk lehetnénk… de nem lehetünk sajnos… jelen planétán marad hát a szégyen… Tehát szégyelljük magunkat büszkén kedves európai társaim!!!;)

 2. Nagyon szerettem ezt a valóban toleráns megközelítést, az intelligens megfogalmazást!
  Pontosan értem a mondanivalódat, és egyet is értek vele. Határ mezsgyén áll a srác.
  Nem tisztem eldönteni, hogy Őt felhasználja-e esetleg a háttérhatalom – mivel tele van szimbólumokkal -, ezért az sem tudható mennyire bábja Ő valakiknek, és mit szeretnének elérni vele.
  Mint személyiséget elfogadom, ahogy Szecsődi Karit és a többi embert is. Nagyon erős személyiség kell ahhoz, hogy elviseljék az állandó támadást, ami ezért éri őket. Ugyanakkor úgy érzem itt az idő, hogy egyre többen szembe menjenek azzal az elvakult gyűlölettel, ami még mindig jellemzi a nagy átlagot ha a mássággal találkozik. Mély és hosszú téma ez. Mindenesetre köszönöm még egyszer a nyitottságodat Laci!

 3. Laci Grand says:

  Nem konkrétan a Conchita-kal van a baj, mint személyekkel, mint nem identitás zavarban szenvedőkkel (bár van az a féle transzvesztita, aki nem is meleg, ott még csak komoly szervi zavar sincs, csak tisztán pszichés) sem nem a melegekkel, sem nem a transszexuálisokkal, MIVEL NEM TEHETNEK RÓLA. Nem jókedvükből olyanok, amilyenek és ha választhatnának lemondanának a másságukról, számos okból, ami nem csak külső ok, tehát a környezet/társadalom reakciója, hanem szubjektív okok is, hiszen ki ne szeretne a nagytöbbség szemében is klassz lenni, menő lenni, szép jó ügyes okos.. MINDENKI EZT SZERETNÉ, erre vágyik és nem egy szűk csoport számkivetett, megbélyegzett tagja… vagy ha nem akkor pedig életen át tartó kínlódás a titkolózással, hazudozással. Nem kellemes egyik sem. A Conchita-kkal az a probléma, hogy provokálnak. Persze megérthető, hiszen e provokáció is csak a megbélyegzés és kiközösítettségre való önkéntelen reakció és így vágnak vissza, azonban amikor már ez a provokáció túlzottan szemelőtt van, ráadásul normálisnak számító ízlés origótól extrémen elmozdul, tehát az jóérzésű átlag ember gyomra felfordul tőle, az már baj. Márpedig egy szakállas nőtől bizony a legtöbb normálisnak számító ember gyomra felfordul. Tetszik nem tetszik, jó – nem jó, akkor is így van bekalibrálva a közízlés; és ugye van a szokványos, általános, normális sáv, amibe nagyon nem esik bele egy szakállas nő, aki ugyebár férfi, bár női hangon énekel az arca is egy nőé, sőt a testalkata is és a ruhája is, ki is van sminkelve, de közben egy férfias szakállt hord. Ez bizony olyannyira torz és beteges, hogy az is undorodik, aki amúgy abszolút toleráns és még érti is a provokációt, a lázadásét és tüntetést, és egyet is ért vele; mégis elhányja magát. Olyan ez mint a kisbaba amikor becsinál, imádjuk, de azért majdnem hányunk, míg tisztába tesszük… Nem nagyon van értelme provokálni így, mivel semmivel nem lesz jobb a civilizációban, sem semmelyik társadalomban. Az elfogadó, toleráns, empatikus rugalmas nyitott emberek továbbra is el fogják tűrni és fogad a másságot, nyilván a normális józan együttélés és JÓÍZLÉS keretein belül, az ellenkezők, elítélők, kirekesztők pedig maradnak azok. Vagy mégsem? A toleráns liberális is egy határ után már azt mondja hogy “na azért ezt már ne!” az eddig közönyös kirekesztő pedig még jobban behergelődik és méginkább diszkriminatív és stigmatizáló lesz. Nem jó, nem hasznos tehát valójában társadalmi szinten az ilyen provokáció, a tömeg szintjén. Csakis filozófiai, etikai szinten hasznos, hiszen a fejlődés biztos jele, hogy ilyen ember egy kontinentális fesztiválon nemhogy elindulhat, hanem meg is nyerheti, ahogy amerikai elnök is lehet afrikai származású ember… Kétségtelen fejlődést jeleznek ezek a bolygón, azonban a provokáció nem mindig jó irányba sül ám el… főleg egy olyan kontinensen ahol egyre erősödnek a szélsőségek…

 4. …vagy lehet az is, hogy tanulunk tőle, rajta keresztül valami időszerűt, valami igazán fontosat…

 5. Кисс Золтан says: (előzmény @Picurka)

  Nem, nem rémisztő! Nem, nem kell gyűlölni! Ez a felhajtás a gusztustalan,ami körülötte van… Erre persze lehet azt mondani,hogy nem ő kérte és lehet,hogy valóban így is van, viszont élvezi, na és ez az,ami már gusztustalan, így válik ő is azzá szépen lassan…

 6. Picurka says:

  Inkább legyek feltűnő buzi, mint szürke hetero. Emett Honeycutt, A Fiúk a klubból

 7. Béke Niko, nincs fontosabb dolog a világon… 😉

 8. Larry Paul (Niko) says: (előzmény @Gini Papp)

  Gini Papp, ezzel nem értek egyet, ugyanakkor köszönöm, hogy az én indulatoktól nem mentes megjegyzésemre, higgadt választ adott. Utólag is bocsánatát kérem. Elragadtattam magam.

 9. Gergely Simonyai says:

  Nem kell őket utálni, nem kell őket cseszegetni.Ők vannak!Ezer évvel ezelőtt is voltak és ezután is lesznek!
  Az én fiam is megkérdezte 5 évesen”apu, apu az a bácsi miért néz úgy ki?Miért dudorodik ki annyira a fityulája?”(a fityula a mi családunkban a fütyit és az alatta található kötelező tartozékokat jelenti)Az illető pedig cicanadrágban közlekedett.A válaszom rövid volt”mert ő zsugorfóliában szereti”és én azt hittem, hogy ezzel le is tudtuk a dolgot!!
  DE NEEM!
  ” Apu, apu ,de mi a baja?” —“Menj oda fiam és kérdezd meg tőle”
  Na hát ő erre, el is indult felé, de az illető szemfüles volt és gyorsan elkerékpározott a magassarkújában! Tehát rám maradt a magyarázkodás :Én nem mondtam neki semmi uszítót , semmi lebecsmérlőt.Pusztán csak, tudományos oldalról közelítettem meg a dolgot!
  Röviden:a bácsi néninek érzi magát és a bácsikat szereti,ez egy kisebb betegség, gyógyszerrel nem gyógyítható, de minket ez nem zavar mert nem bánt és nem fertőző!Az ember az a faj az élőlények között amit legkevésbé érint a természetes szelekció!(Persze ezt nem így, hanem gyereknyelven!!)
  Próbáltam neki úgy elmagyarázni , hogy elfogadja hogy ilyen van és ne tulajdonítson neki nagy dolgot!
  Pár napig még foglalkoztatta a dolog, azóta már eltelt két év és többször is láttuk a menyecskét, de már meg sem nézi!

  Viszont azért én sem vagyok oda, ha ezért a másságért ők felvonulásokat tartanak.
  És azt hogy ők mások , mindenhol hangoztatniuk kell!
  Én sem megyek ki az utcára és verem a mellkasomat azért, mert más ember vagyok mint a szomszédom, meg annak a szomszédja meg……..

 10. Kondé Attila says:

  Én nem vagyok ennyire toleráns.
  Tőlem ne kérdezze a gyerekem, hogy miért néz így ki ez a férfi(nő?). Ne nekem kelljen magyarázkodnom egy olyan dolog miatt, ami természetellenes. Mert igen is az szerintem.
  Nekem semmi bajom a homoszexuális emberekkel, a transzvesztitákkal, hidd el egyikkel sem.
  Egész addig, amíg ki nem megy az utcára az aberráltságát egy felvonuláson hirdetni. Mert onnantól kezdve ez már nem magánügy. Nem vagyok rá kíváncsi. Simán el tudnám képzelni hogy van egy homokos barátom, mert semmi közöm a szexuális identitásához, és attól még ugyanolyan ember mint a másik. De ahogy utcára vonul ezzel, akkor elküldeném melegebb égtájakra.
  És ugyanez van az osztrák indulóval is. Elítélem, mert a nyilvánosságot kihasználva hirdeti a másságát.
  Én élőben követtem a döntőt, és komolyan elgondolkodtam azon, hogy az európai embereknek ez az értékrendjük? 13 európai ország szerint ez normális? Mert 13 országban tették első helyre ezt az embert.
  Azt is tudnotok kell, hogy ez az ember tavaly a második helyen zárta a selejtezőket Ausztriában.
  Idén nem rendeztek selejtezőt, egyszerűen felkérték.
  Nem hiszem, hogy az osztrák emberek ezt a produkciót kiengedték volna a világ elé. És nem a dal miatt, hanem az összkép miatt, ami beteges.
  Ha ez az ember a mi hazánkat képviselte volna, most nagyon szégyelleném magam.

 11. Könnyebb mantrázni azt, amit előttünk is kántáltak már, mint új szelekbe kapaszkodni 🙂
  A tömegpszichózis és a szubliminális üzeneteket tudod Oszó 🙂

 12. Tóth Zoltán says:

  Ja tudom az átlagember mindenkit utál aki nem olyan mint ő… aki meg olyan azt azért 😀
  Az emberi fajnak van egy olyan érdekes tulajdonsága , hogy csak férfi nő kapcsolatból születik gyereke… akkor meg mit vagytok beszarva ?
  Mit lát a gyerek ?
  Azt se tudjátok mi van a gyerekkel egész nap , ezért paráztok , hogy mit lát a tv-ben …
  Mert a tv-re bízzátok a gyereknevelést és a tv-t akarjátok kontrollálni ahelyett , hogy foglalkoznátok a gyerekekkel rendesen …
  De ti inkább hisztiztek most is 🙂
  A gyerekek pont azt csinálják amit a szülőktől látnak .. jelen esetben hisztiznek , maguk se tudják miért……
  A szabadítsátok ki Wilit az rendben volt gondolom .. pedig okkal gyilkos bálna a neve 😀
  A 7 fejű sárkány levágása ok szintén gondolom … a többi horror mese megint rendbe van persze … de a többi ellen meg jön a hiszti….
  Nagyon egy álszent népek vannak ahogyan nézem :)))

 13. íííígy van! Nem dráma, egyszerűen, elfogadóan.Slussz-passz 🙂

 14. Gini Papp says: (előzmény @Gargoyle)

  Annyira röhögök!:D Köszi Geri 😉

 15. nyuszómuszó says:

  Egyik ismerősöm is ezt kérdezte: mint mondjak a gyerekemenek, ki ez a szakállas néni?
  Szerintem roppant egyszerű, és a gyerekek, a legnagyobb játékosok ezt értik is (még):
  Ez egy bácsi aki szeret női ruhában énekelni. Ennyi. Nem dráma, még ha némelyek szemében az is (sajnos),

 16. 1. Miért van azzal baj, hogy van, aki szerint nem teljesen egyértelmű, hogy valaki melyik nemhez tartozik? Befolyásol ez valamit? Azt gondolnám, hogy kiváltképp egy nő (Marcsi) kifejezetten örül annak, hogy ez nem számít, a történelem során ugyanis ha megkülönböztetés érte valamelyik nemet, az mindég a NŐI nem volt, így nem értem pontosan, hogy egy DALVERSENYEN mi ennek a jelentősége.

  2. Mi köze a betegségeknek ehhez az egész témához? Ha jól láttam, se náthás nem volt a fellépő, se más jól látható jelét nem mutatta betegségnek.

  3. Hogyan szaporodnak a 40 év fölötti karrierista nők? Hogyan szaporodik, aki meddőn születik? Jó egy olyan szaporodás, amikor erőszak következtében történik? Hajnalig tudnék olyan – a szaporodással összefüggő – kérdéseket és példákat sorolni, amik közül mindegyik egyesével is jelentősebb, mint az, hogy Conchita Wurst-nak nem lesz gyereke.

  4. Attól, hogy nem házasodhat két nő vagy két férfi, ugyanúgy lesznek melegek, biszexuálisok, transzneműek és transzvesztiták is. Valamint attól, hogy házasodhatnak, vélhetőleg nem fog kihalni az emberi faj. Szerintem.

  5. Itt és most csapkodjon belém a villám, ha Gini vagy bárki más gyerekei egy Euróvíziós Dalfesztivál döntője után egyből bebuzulnak és emiatt nemzésképtelenné válnak. Ezt ugye te sem gondoltad komolyan? :))) Bár lehet benne valami, mert a múltkor túl sokat álltam a buszmegállóban két néger srác között, és azóta sokkal barnább a bőrszínem…

  6. A nagytakarítással mélységesen egyetértek. Csak a fundamentumaival nem. 🙂

 17. Nos – Niko – azt hiszem éppen neked szólt ez a cikk… 🙂

 18. Larry Paul (Niko) says:

  Gini Papp, bele se merek gondolni mi lesz a gyermekedből… remélem rádöbben, hogy az anyja hülyeségekkel tömte a fejét, magyarázkodva, hogy egy ilyen undorító aberrációt el kell fogadni és szeretni. Remélem, hogy neki nem barátnője lesz, hanem szerető férje, aki normálisan fogja neveli az unokáidat…

 19. Igen Marcsi, számoltam. Elfogadom az embereket olyannak, amilyenek. Ha Ő így szeret élni, hogy folyamatosan köpködik, akik nem képesek simán elmenni mellette, akkor ez az Ő döntése. De ki vagyok én, hogy eldöntsem kinek van helye a világban. Illetve ki beteg, és ki egészséges?

 20. Pici Marcsi says:

  A baj azza van, hogy ez a ény, most melyik nemet képviseli? Vagy ezek szerint már ott tart az erkölcs, hogy nincs nem? és amikor vki megszületik, annak miért van neme?
  szomorú, h. ma ez a lény jelenség elfogadottnak kell lenni. hol van a határ a betegség, és az egészséges faj között?? ezeknek hogyan lesz utódjuk?? két azonos nemű hogyan hoz létre utódot?? hogyan fog az emberiség szaporodni, ha efogadjuk ennek a lénynek, vagy az azonos neműeknek a házasságát?? ezzel Te Gini Pap számoltál? ésha a te lányod is ezt fogja utánozni, és nem lesz unokád? részemről nem fogadható el. és szomorú, h. itt tart a világ. ideje esz egy “nagytakarítás” az emberiségre, hogy ujra a valódi érték egyen a valós.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!