Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

A nő, aki a képzőművészetet új magaslatokba emelte! (videó)

Toshiko MacAdam (született Toshiko Horiuchi), egy japán textil, vagy rost művész Kanadából. Teljesen új hullám a képzőművészetben amit képvisel. Sok ismert munkája van hazájában. Nagy méretű textil-struktúrák, horgolt és csomózott, élénk színű hálószerkezetek, melyek játszótereket díszítenek. Az 1940-ben született művész a 70′-es évek óta foglalkozik gyerek óvodák és játszóterek átalakításával, tonnányi fonalat  használ fel hozzájuk – sok esetben a szó szoros értelmében -. 
Tereinek célja, hogy a gyermeki fantáziát megmozgassa és kockázatmentes, biztonságos környezetben tartsa őket.
Munkái már megtalálhatóak: Japánban, Kanadában, Spanyolországban, Szingapúrban, Sanghajban és Szöulban is.

 

 

Az alábbi játszótér 3 év kitartó munkája, napi 10 óra horgolással:

1

1

2

1

1

2

1

2

1

2

1

1

2

1

2

1

Érdekes módon sodródott a helyére. Jó ideig ruhákat tervezett, készített, majd megszületett a fejében egy függőágy gondolata. A galériába lépett két gyerek, és kiszerették volna próbálni a kiállított darabot. Először idegesítette, hogy nem a szokásos protokoll szerint nézegetik a tárgyait, végül udvariasan megengedte, hogy belemásszanak. És akkor hirtelen kinyílt számára egy új világ. A tárgyai életre keltek!
Teljesen felvillanyozta az új lehetőség, amint figyelte, hogyan nyúlik, alakul át az emberek alatt az addig élettelen tárgy. És mindenekfelett ott voltak a hangok, a leplezetlen öröm, amit az Ő függőágya okozott nekik.
Egy pillanat alatt született meg benne a játszótér ötlete, és hál’Istennek, nem dobta sutba, hanem egy új hullámot indított útjára!

Szerző: Gini Papp – Zacc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!