Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Hűtőszekrényeket tesznek az utcára, bámulatos ötlet!

Egy nevét felfedni nem akaró szaud-arábiai férfi, baromi jó ötlettel rukkolt  elő! Egy hűtőszekrényt szerelt a háza elé, hogy a szomszédai (is) ott hagyhassák megmaradt élelmiszereiket, ugyanakkor a rászorulók kinyithassák egy kis harapnivalóért. Nem kell engedélyt  kérniük, bármikor elvehetik a hűtőből azt ételt, amit szeretnének.

 

 

1

Ennek híre gyorsan elterjedt és Mohamed al-Arefe sejk a következőket osztotta meg bátorításként a közösségi oldalán:
“Mindig is tudtam, hogy Hali lakosai nagylelkűek. Egy férfi hűtőszekrényt szerelt a háza elé az ételek tárolásáért, ez egy közvetett jó cselekedet a rászorulóknak.”

Ez  azt eredményezte, hogy egyre több háztartás és intézmény szerel hűtőszekrényt az utcára és állítja meg a túlzott pazarlást segítve azokon, akik nem tudnak megengedni maguknak egy-két adag ételt. A hűtőkben nem csak felesleges élelmet tárolnak, hanem kész ételeket is.
Bahrainban is megtetszett az ötlet, ezért úgy döntöttek, hogy a június végén kezdődő Ramadán ünnep (böjt- és jó cselekedetek ideje)  ideje alatt országos szinten fogják kivitelezni az ötletet.

„Ez a gesztus magába foglalja az élelem problematikáját, de egyben egy spirituális dimenzióhoz is tartozik, főleg a szent hónap folyamán, amikor az emberek jótékonysági cselekedetekben is részt vesznek” – nyilatkozták a Bahrain-i elöljárók.

Szerző: Gini Papp – Zacc
Forrás

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!